«Κυριακή κοντή γιορτή» για να βγουν οι θεωρίες συνομωσίας αληθινές…

από AllAboutARIS

Για τον παράγοντα διαιτησία έχω αναφερθεί ελάχιστα ως καθόλου στα χρόνια τα οποία μέσω του AllAboutARIS.com μπορώ να αρθρογραφώ και να αναλύω τις σκέψεις μου, να μεταφέρω πληροφορίες για τον ΑΡΗ και να μπορώ να ασκώ κριτική για τα «κακώς» ή «καλώς» κείμενα.

Όμως τώρα θεωρώ ότι πρέπει να αναλύσω και να αναφερθώ στη  διαιτησία ή καλύτερα στις «θεωρίες συνομωσίες» οι οποίες έχουν αρχίσει να ακούγονται και αφορούν τον ΑΡΗ και την αντίπαλο του στον Κυριακάτικο αγώνα στο ΟΑΚΑ. Σκέψεις και περίεργες… συμπτώσεις που ξεκίνησαν αμέσως μετά τον αγώνα του ΑΡΗ στην Ρόδο, όπου οι διαιτητές με τα λάθη τους έκριναν τον τελικό νικητή που ήταν ο Κολοσσός. Και αυτές οι θεωρίες άρχισαν να παίρνουν «σάρκα και οστά» μετά το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής όπου ο Κολοσσός παρότι κέρδιζε μέχρι το 30ο και κάτι…, ξαφνικά η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεση της, κέρδισε περισσότερα φάουλ παρότι πίσω στο σκορ και τελικά κέρδισε.

Εδώ θα κάνω μια παρένθεση και θα πω ότι έχει συμβεί αρκετές φορές, η ομάδα που χάνει και κυνηγάει στο σκορ, άρα πιέζει στην άμυνα, προσπαθεί να κλέψει μπάλες, να έχει περισσότερα κερδισμένα φάουλ από την ομάδα που κερδίζει με διαφορά ασφαλείας. Μία εξαίρεση του κανόνα του μπάσκετ, η οποία εκτός από την Ρόδο έχει συμβεί και σε άλλα παιχνίδια, αρκετά του ΑΡΗ.

Πάμε λοιπόν στις θεωρίες συνομωσίας, οι οποίες ξεκίνησαν από τις παρακάτω δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος είπε μετά το τέλος του αγώνα στην Ρόδο: «Και μιλάω γενικά, όχι μόνο για τον Άρη, ώστε τα παιχνίδια να γίνονται χωρίς να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τρίτων! Γιατί σίγουρα σήμερα δεν εξυπηρετήθηκαν τα συμφέροντα του Κολοσσού! Δυστυχώς, όμως, ήταν κάτι που το ξέραμε ό,τι θα συμβεί πριν το ματς».

Αμέσως ακούστηκαν διάφορες φωνές από την πρωτεύουσα που ξαφνικά ανακάλυψαν συνομωσίες, φωνές που προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις ενόψει επόμενων αγώνων, ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ο Πρίφτης τι εννοεί.

Βέβαια κανείς δεν είδε μάλλον τις επίμαχες φάσεις, το φάουλ στον Πάσαλιτς ο οποίος σκόραρε, το οποίο μετατράπηκε σε… βήματα ή το φάουλ πάνω στον Αντεγκμπόγιε στην εκπνοή της κανονικής περιόδου.

Ακόμα και το φάουλ του Νέιμικ, αν υπήρξε καθώς υπάρχει φωτογραφία στην οποία φαίνεται να υπάρχει επαφή του χεριού του Νέιμικ με του Ουότερς αλλά μετά το σουτ, το οποίο δεν επηρεάστηκε και το κόψιμο είναι κανονικότατο. Βέβαια αν πάρεις τον κανονισμό κυριολεκτικά, τότε θα το σφυρίξεις αλλά όταν είναι στην εκπνοή και καθορίζει τον τελικό νικητή, μάλλον πρέπει να στηριχθείς στο… πνεύμα του κανονισμού.

 «Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» ήρθε η νίκη της ΑΕΚ μέσα στην Ρόδο, όπου η ομάδα που κέρδισε αν και έχανε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε συνολικά 29 κερδισμένα φάουλ και 21/29 βολές (!!!) ενώ ο αντίπαλός ο οποίος κέρδιζε με 50-40 στο 30ο λεπτό είχε 18 κερδισμένα φάουλ και μόλις 13/15 βολές. Βέβαια το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν «μαγικό» με επιμέρους σκορ 15-32.

Στην εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα της Κυριακής ανάμεσα στον ΑΡΗ και την ΑΕΚ, ακολούθησε η απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος να κάνει δεκτό το αίτημα της γηπεδούχου ομάδας για αλλαγή της ώρας έναρξης του αγώνα, στις 13:00, για να διευκολυνθεί ο κόσμος της και να πάει στο ΟΑΚΑ. Βέβαια η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει δείξει την ίδια ευαισθησία σε ανάλογα αιτήματα του ΑΡΗ, όταν του έβαζε ντέρμπι στις 17:00 σε εργάσιμες ώρες ή πάνω στα παιχνίδια ποδοσφαίρου των «κιτρίνων».

Για να ολοκληρωθούν οι θεωρίες συνομωσίες, αυτό που απομένει είναι η ΚΕΔ και ο ΕΣΑΚΕ να αρνηθούν και το αίτημα του ΑΡΗ για την παρουσία δύο διαιτητών Ευρωλίγκα στον αγώνα, ο οποίος κρίνει πολλά για την 3η θέση. Αν κερδίσει ο ΑΡΗΣ αποκτάει τεράστιο προβάδισμα καθώς θα έχει την ισοβαθμία απέναντι στους δύο βασικούς  αντιπάλους του.

Αν κερδίσει η ΑΕΚ, τότε και σε συνδυασμό με την ήττα στην Ρόδο, ο ΑΡΗΣ θα έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και θα πρέπει να κερδίσει Ολυμπιακό ή Παναθηναικό για την 3η θέση.

Οπότε υπομονή πρέπει να κάνουν κάποιοι που απορρίπτουν τις θεωρίες συνομωσίας μέχρι την Κυριακή για να δούμε αν τελικά θα έχουν βάση και αν επιβεβαιωθούν. Τουλάχιστον μέχρι τώρα επιβεβαιώνονται, για εμάς τους… συνομωσιολόγους.

Γιατί ο ΑΡΗΣ έχει μπει στο… μάτι σε αρκετούς, κυρίως μετά την δικαίωση του στο ΑΣΕΑΔ. Αυτό το ξέρανε στην ΚΑΕ αλλά μάλλον χαλάρωσαν μετά την εξαιρετική πορεία της ομάδας. Γι’ αυτό και ίσως η αντίδραση της να ήταν λίγο αργή, πριν και μετά τον Κολοσσό αλλά και τώρα με την ΑΕΚ.

Και βέβαια να μην ξεχνάμε από την ιστορία και το αποκλειστικό ρεπορτάζ του AllAboutARIS.com από την Ρόδο με ορισμένες φωτογραφίες σε νυχτερινό μαγαζί του νησιού, για τις οποίες κανείς από την ΚΕΔ δεν πήρε θέση (αντίθετα κάποιοι ήταν λαλίστατοι μετά την διακοπή του αγώνα ΑΡΗ-Π.Α.Ο.Κ. δικαιώνοντας την απόφαση των διαιτητών αλλά μετά… σιωπή).

Υπομονή λοιπόν μέχρι την Κυριακή για να δούμε αν τελικά το πρωτάθλημα θα δικαιώσει τον τίτλο του πιο συναρπαστικού και αξιόπιστου των τελευταίων ετών ή θα είναι «μια από τα ίδια».

Υ.Γ.: Για το θέμα Ιωαννίδη απλά θα πω ότι πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοιο… πέπλο μυστηρίου. Θέλω να βοηθήσω, έρχομαι και αναλαμβάνω. Απλά…

Υ.Γ.1: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και από μένα στον ΑΡΗ για τα 101αστα γενέθλια του. Για ευχές θα σταθώ σε αυτό που είπαν οι Βεζένκοφ και Μούρτος στα σχετικά θέματα και βίντεο που θα δείτε σήμερα στο AllAboutARIS.com. Οικονομική εξυγίανση για να μπορέσει ο Σύλλογος να έχει ένα λαμπρό μέλλον. Να αφήσει στην άκρη το παρελθόν, να μάθει από τα λάθη του (οι παράγοντες κυρίως) και να προχωρήσει στο μέλλον. Ώστε τα 200άστα γενέθλια του ΑΡΗ να εορταστούν με φιέστες τίτλων.

Υ.Γ.2: Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα Εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες με την Επανάσταση του 1821. Οι άνθρωποι που ίδρυσαν τον Σύλλογο επέλεξαν την συγκεκριμένη μέρα γιατί ο ΑΡΗΣ σήμαινε Επανάσταση γι’ αυτούς. Κάποιοι δυστυχώς το λησμόνησαν. Μακάρι η σημερινή ημέρα να είναι η απαρχή της νέας… Επανάστασης του ΑΡΗ.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα