Η βαθμολογία στην Ελλάδα δεν λέει πάντα την αλήθεια

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έδωσε δικαιώματα από την αρχή της χρονιάς αλλά έχει μια τελευταία ευκαιρία αφού απέδειξε ότι η διαφορά στη βαθμολογία είναι πλασματική.

Λίγο πολύ ξέραμε ότι ο ΑΡΗΣ ήταν και είναι καλύτερη ομάδα από τον Πανσερραϊκό. Οι παθογένειες του ΑΡΗ ήταν αυτές που έδωσαν δικαίωμα στην ομάδα των Σερρών να εμφανίζεται ως η… Μπάγερν της κατηγορίας. Ο άτρωτος αντίπαλος. Το γήπεδο όμως είναι δυστυχώς ή ευτυχώς για όλους, ο καθρέπτης. Όση προστασία και να έχεις αν δεν το κυκλοφορήσεις και λίγο το τόπι, αυτό είναι αμείλικτο. Θα σε εκθέσει. Θα σε ξεγυμνώσει. Με μια απλώς υποφερτή εμφάνιση και ασφαλώς πολύ ψυχή, ο ΑΡΗΣ έκανε τον Πανσερραϊκό να φαίνεται ο φτωχός συγγενής. Και φυσικά άπαντες να… τσιμπιούνται βλέποντας την βαθμολογία.

Ο ΑΡΗΣ με τα σφάλματα και τις διοικητικές και αγωνιστικές αστοχίες από το περασμένο καλοκαίρι και στην πορεία της σεζόν, είναι βέβαιο ότι το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο κόσμος και να… γουστάρει δεν πρόκειται να το παίξει. Μπορεί όμως και οφείλει να παραθέτει αποφασιστικότητα και πάθος σαν αυτά που είδαμε το Σάββατο τώρα που έχει μια δεύτερη ευκαιρία να επιστρέψει. Ακόμη και αν τύχαινε να ξέφευγε κάποιος παίκτης του Πανσερραϊκού από τον προσωπικό του αντίπαλο, ήσουν βέβαιος ότι θα τον κόψει ο επόμενος. Ακόμη και αν ο Γκόλιας δεν έδιωχνε είναι η αλήθεια το άγχος με το γρήγορο γκολ στο 49΄ δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει ο ΑΡΗΣ από αυτόν τον Πανσερραϊκό. Θα ήταν η μεγαλύτερη αδικία.

Έχοντας πλέον δει όλες τις ομάδες πλην δυο (Σουφλί και Καβάλα) στο Βικελίδης, μπορούμε αβίαστα να συμφωνήσουμε ότι οι Σερραίοι διεκδικούν τον τίτλο της χειρότερης ομάδας που πέρασε από την έδρα των κιτρίνων. Ακόμη και τα Γιαννιτσά και η Αρναία φάσεις έκαναν. Ο Πανσερραϊκός… ούτε ακούμπησε. Πως αυτή η ομάδα είναι πρώτη; Καλωσορίσατε στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή για να μην επικαλούμαστε πάντα αυτό και συρρικνώνουμε τον ΑΡΗ ας πρόσεχε ο ίδιος ο ΑΡΗΣ που έδωσε δικαιώματα αντί να κάνει πλάκα.

Αν ο ΑΡΗΣ είναι στοιχειωδώς σοβαρός στα πέντε παιχνίδια που απομένουν, ο απόλυτος ρυθμιστής της 1ης θέσης είναι η Καβάλα που υποδέχεται τον Πανσερραϊκό και έρχεται προτελευταία αγωνιστική στο Βικελίδης. Το ότι η Καβάλα παραμένει στο κόλπο ακόμη και για την 1η θέση είναι ασφαλώς καλό. Επειδή όμως στην Ελλάδα ήμαστε, ο ΑΡΗΣ οφείλει να διαφυλάξει ότι ως το φινάλε, το ποδόσφαιρο που θα παιχθεί θα διέπεται, τουλάχιστον, από τους στοιχειώδους κανόνες, αξιοπιστίας. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, ο ΑΡΗΣ έχει μεγάλες πιθανότητες να πανηγυρίσουν έστω και με την ψυχή στο στόμα.

ΥΓ. Ο ΑΡΗΣ έχει ξύσει τον πάτο του βαρελιού και προσπαθεί σιγά-σιγά να αρχίσει ξανά να αναπνέει. Φαινόμενα όπως οι δεύτερες μπάλες στο τέλος ή το μπουκάλι στη θύρα 2, δεν ανήκουν στον ΑΡΗ και σίγουρα δεν τον αφήνουν να σηκώσει ανάστημα.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X