Δεν θέλω να ξέρω…

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Έχω πάθει πλάκα με το γεγονός ότι η ΚΑΕ ΑΡΗΣ έχει προστατεύσει τόσο καλά το όνομα του νέου επενδυτή. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν.

Πιστεύω βάση εμπειρίας μάλιστα ότι αυτός είναι και ο ένας από τους βασικούς λόγους που θα έχουμε αίσιο τέλος. Τα άλλα στοιχεία που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα είναι από την μία ότι ο επενδυτής έχει ήδη στείλει χρήματα πριν να πάρει τις μετοχές που αναλογούν στα 400.000 ευρώ και παράλληλα ο Λευτέρης Αρβανίτης και οι συνεργάτες του όλο αυτό το διάστημα ψάχνουν πραγματικά για επενδυτή και δεν γλυκάθηκαν από τις καρέκλες.

Ενώ παρέλαβαν χρέη και μόνο χρέη, την ομάδα υπό διάλυση με 5,5 εκ ευρώ στο κεφάλι και ban από την ΦΙΜΠΑ, αφού την έσωσαν, πέτυχαν την υπαγωγή στο άρθρο 99, αλλά δεν προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός.

Σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ τα προηγούμενα χρόνια παράγοντες που ξεκίνησαν καλά και για αυτό κέρδισαν την εμπιστοσύνη όλων μας στην συνέχεια χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ, εξαργύρωσαν την…αγάπη τους για την ομάδα και το ότι βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές με το…δικαίωμα του ιδιοκτήτη.

Ενώ δηλαδή δεν είχαν καμία από τις προυποθέσεις ιδιοκτησίας του συλλόγου είτε στην ΠΑΕ, είτε στην ΚΑΕ λειτουργούσαν σαν ιδιοκτήτες. Αποτέλεσμα; Να εκδιωχθούν εκτός από τους γιαλαντζί και παπατζήδες επενδυτές (και είναι αλήθεια ότι υπήρξαν αρκετοί) και οι άνθρωποι που πραγματικά, είτε είχαν πρόθεση να επενδύσουν είτε εκδήλωσαν ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο.

Μόλις γίνονταν γνωστό το ενδιαφέρον τους, καταρχήν δημοσιοποιούνταν από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στις καρέκλες με στόχο την σταδιακή αποδόμησή τους. Και όταν δεν γίνονταν αυτό κυριαρχούσε η άποψη ότι όλοι πρέπει να μάθουν ακόμα και τι χρώμα σώβρακο φοράει ο…υποψήφιος επενδυτής.

Αυτό φυσικά δεν συνέβαινε μόνο με τους όποιους υποψήφιους επενδυτές, αλλά τον οποιοδήποτε ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά του ΑΡΗ. Η λάσπη σε καθημερινό επίπεδο, συντονισμένα από τα γνωστά εξαπτέρυγα που φυσικά σχεδόν πάντα ήταν (και είναι) κρυμμένα πίσω από ψευδώνυμα και ανώνυμα blog ή αναρτήσεις στο FB.

Αυτοί είναι και οι άνθρωποι, που τώρα αφήνουν υπονοούμενα για οποιονδήποτε πραγματικά ενδιαφέρεται για τον ΑΡΗ. Αμφισβητούν τις οικονομικές δυνατότητες του Κάλας, ενώ αποδεδειγμένα είναι ο μοναδικός που πληρώνει τα τελευταία χρόνια, την ίδια στιγμή που εμπιστεύονταν με κλειστά μάτια την προηγούμενη κατάσταση. Και προσέξτε δεν μιλάω για το αγωνιστικό. Εκεί υπάρχει…χρέος Καλαιτζίδη να ανεβάσει την ομάδα.

Αμφισβητούν τις προθέσεις του νέου επενδυτή στο μπάσκετ και παρά το γεγονός ότι έβαλε ήδη 400 χωρίς να πάρει τίποτα, βάζουν μπρίζες στον κόσμο για το ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω. Προσπαθούν να διαβάλουν τους εκπροσώπους του, όπως άλλωστε έκαναν και στο παρελθόν με τον Σπύρο Χριστοφορίδη γιατί αντιτάχθηκε στα συμφέροντα των αφεντικών τους και την καθημερινή λασπολογία.

Όμως ο Χριστοφορίδης και ο Σφυρής το καλοκαίρι επί ένα μήνα συζητούσαν με τους Ισπανούς “μεγαλοεπενδυτές” και κανένας δεν δημοσιοποίησε το παραμικρό. Αντιθέτως μόλις απαίτησαν την εγγυητική για το άρθρο 106ια, οι… μεγαλοεπενδυτές την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια για να εμφανιστούν και να αυτοαποκαλυφθούν μόνοι τους με κάθε επισημότητα και φωτογραφίες τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, όταν δεν ασχολούνταν με την ΑΕΛ φυσικά.

Αν μάλιστα προσέξετε τις κινήσεις τους, οι συμμαχίες και μιντιακά, αλλά και παραγοντικά είναι συγκεκριμένες. Καθόλου τυχαίο βέβαια…

Τώρα και πάλι αυτοί οι άνθρωποι, οι ίδιοι νομικοί, χειρίστηκαν την υπόθεση με τον επενδυτή, έκαναν επαφές και για το ποδόσφαιρο και πλέον στο μπάσκετ και κανείς δεν έχει μάθει τίποτα ο δε επενδυτής ενώ έχει στείλει 400.000 περιμένει (εντός των ημερών) την ολοκλήρωση της συμφωνίας για να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Ούτε τζάμπα διαφήμιση, ούτε λεφτά στα λόγια, ούτε παιχνίδια στην πλάτη του ΑΡΗ.

Ο άνθρωπος έχει στείλει 400.000 και δεν ξέρουμε ποιος είναι και στον ΑΡΗ τα τελευταια χρόνια διαφημίζονταν και έβαζαν λεφτά στα λόγια- όπως αποδεικνύεται- ουκ ολίγοι… άπλες που νόμιζαν ότι τα ευρώτου κοσμάκη και τα έσοδα του συλλόγου είναι δικά τους.

Ωστόσο κάποιοι επιμένουν να μάθουν ποιος είναι, γιατί κάτι τους… βρωμάει. Είναι οι ίδιοι άφραγκοι, που στήριξαν άφραγκους, γιατί πάρα πολύ απλά η έλευση ενός ισχυρού επενδυτή στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο θα τους εξαφανίσει.

Δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης ειδικά μετά την διάλυση της ΚΜΑ, όπου με 50 ευρώ νόμιζαν ότι είναι ιδιοκτήτες και επομένως είχαν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το αν τα 400 χιλιάρικα που βάζει κάποιος από την τσέπη του είναι…λίγα για τον ΑΡΗ και την ίδια στιγμή οι ίδιοι μπορεί και να χρωστάνε τα 50αρικα καμιάς δεκαετίας σε ΚΜΑ και ΑΣ.

Όλοι αυτοί ήθελαν όλα αυτά τα χρόνια να ξέρουν και να… ελέγχουν με το “έτσι θέλω”. Το άρθρο 99 στο μπάσκετ και η εκκαθάριση στο ποδόσφαιρο μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Προσωπικά αυτό που θέλω είναι να βρεθούν επενδυτές που θα διαθέσουν χρήματα και θα επαναφέρουν τον σύλλογο εκεί που πρέπει σε όλα τα τμήματα.

Δεν θέλω να ξέρω διευθύνσεις και ονόματα πριν διασφαλιστεί ότι δεν θα αρχίσουν πάλι ορισμένοι να παίρνουν τηλέφωνα ή να στέλνουν μηνύματα και email για να τους αποτρέψουν από το ασχοληθούν με τον ΑΡΗ.

Δεν θέλω να ξέρω από πριν ποιος είναι αυτός που θα αναλάβει αύριο το μπάσκετ. Ο Αρβανίτης, ο Ρούσσος, ο Γρόλλιος μου έχουν δείξει ότι μπορώ να τους εμπιστεύομαι.

Δεν με νοιάζει Ποιος- μην με πάει κάποιος σε ακραία παραδείγματα τώρα-, αλλά θέλω να δω το Πως στην πράξη ο ΑΡΗΣ θα αποκατασταθεί στα μάτια όλων ως Αυτοκράτορας, ως ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μακεδονίας.

Με πράξεις, με χρήματα, με τεχνογνωσία, με σωστές επιλογές. Δεν θέλω να ξέρω ποιος είναι ο επενδυτής όσο κάποιοι για το “καλό του ΑΡΗ” θα βρουν τον τρόπο να τον διώξουν πριν καν αναλάβει. Δεν θέλω να ξέρω πως θα ανέβει ο ΑΡΗΣ από την Γ εθνική, πώς θα καταφέρει να επιστρέψει εκεί όπου αξίζει μετά από ένα χρόνο. Δεν θέλω να ξέρω “τι έχω κάνει εγώ για τον ΑΡΗ ρε”.

Θέλω ο σύλλογος να ξαναβρεί το DNA του νικητή, της περηφάνιας και να αποτινάξει την μίρλα και την γκρίνια που έχουν κυριαρχήσει από στημένους ανώνυμους ή… ψευδώνυμους αρειανούς στα λόγια.

Θέλω να ξέρει όμως και να το βάλει καλά στο μυαλό του, ο οποιοσδήποτε αναλάβει τις τύχες του συλλόγου ότι θα ταυτιστεί με τον Θεό του Πολέμου. Πα- ΝΤΟΥ!

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X