Το «κίτρινο» ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ κέρδισε την ΑΕΚ και έκανε το 1-0 στην σειρά των πλέι οφ, ένα παιχνίδι το οποίο εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορικό. Γιατί πολύ απλά έδειξε σε όλους πως το «κίτρινο» ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Όλα έχουν πάρει τον… δρόμο τους και η κοινή παρουσία του Νίκου Λάσκαρη και του Νίκου Γκάλη έστειλε ένα μήνυμα προς όλους: «Ο ΑΡΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ…»

 

Θέλω να ξεκινήσω καταρχήν με τον κ. Λάσκαρη και την παρουσία του στο Αλεξάνδρειο. Καταρχήν μου άρεσε το στυλ του. Απλός, χωρίς να πει ούτε λέξη, περιμένοντας να έχει όλο τον χρόνο να ανοίξει τα… χαρτιά του στην συνέντευξη τύπου που θα παραθέσει, χωρίς να μπει στο Αλεξάνδρειο με το ύφος των «χιλίων καρδιναλίων» επειδή είναι ο νέος μέτοχος. Ένας άνθρωπος που αγαπάει το μπάσκετ αποδεδειγμένα, ο οποίος πιστεύω ότι είδε τον Νίκο Γκάλη από κόντα σίγουρα οι σφυγμοί του θα ήταν σε σημείο μετά από 10 χιλιόμετρα τρέξιμο. Το ξέρω γιατί κι εγώ έτσι ήμουν την πρώτη φορά που είδα και μίλησα με τον «Νικ».

Κάθισε στα επίσημα με την σύζυγο του και δίπλα στον Νίκο Γκάλη με τον οποίο έπιασε κουβέντα, κάτι σημαντικό. Γιατί ο Νίκος Λάσκαρης φαντάζεται, οραματίζεται έναν ΑΡΗ με τον Νίκο Γκάλη να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Παρακολούθησε με την δική του αγωνία το παιχνίδι, σηκώθηκε, χειροκρότησε, το χάρηκε με την ψυχή του και αυτό φάνηκε όταν πήγε στα αποδυτήρια. Όταν αυθόρμητα του βγήκε το χειροκρότημα προς τον κόσμο. Δεν το είχε σχεδιάσει, απλά του βγήκε μετά την ένταση του αγώνα και όταν ο κόσμος, οι φίλαθλοι τον χειροκρότησαν για να τον καλωσορίσουν στην ομάδα.  

Θεωρώ ότι αν ο Νίκος Λάσκαρης το σκέφτονταν στην πτήση από την Αθήνα για την Θεσσαλονίκη, γιατί έβαλε τα λεφτά του στον ΑΡΗ, όταν επέστρεφε την πρωτεύουσα το βράδυ ήταν σίγουρος ότι έκανε την καλύτερη επιλογή και ήρθε στον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ.  Και αυτό το συναίσθημα, αυτή η σιγουριά δεν προήλθε από την νίκη του ΑΡΗ. Αλλά από την δυναμική της ομάδας, το πάθος και την αγάπη του κόσμου. Ο Νίκος Λάσκαρης έμεινε έκπληκτος από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και με το δίκιο του, γιατί χθες το Παλέ ήταν ΠΑΛΕ από τα παλιά. Ο Νίκος Λάσκαρης είδε ότι τα 21 λάβαρα στην οροφή μαζί με το θρυλικό Νο6 έχουν μία τεράστια δυναμική, μία απίστευτη δύναμη την οποία πρέπει ο ίδιος να τιθασεύσει, να εκμεταλλευτεί προκειμένου να πετύχει το πλάνο που έχει στο μυαλό του για τον ΑΡΗ. Και θεωρώ ότι χθες ο ΑΡΗΣ τον κέρδισε 100%.

«Το κίτρινο ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» λοιπόν ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα φετινά πλέι οφ, δεν αναφέρομαι σε αυτά. Μιλάω για την επόμενη μέρα του ΑΡΗ, η οποία θα τον  βρει με επικεφαλής έναν άνθρωπο ο οποίος πλέον ξέρει καλά που ήρθε, ποια είναι η δύναμη της ομάδας και τι πρέπει να κάνει. Έναν άνθρωπο ο οποίος έχει μάθει να λειτουργεί διαφορετικά από όσους έχουμε δει μέχρι τώρα και ο οποίος μέσα στην τεχνοκρατική του αντίληψη βάζει και τον  αυθορμητισμό, όπως έπραξε χθες που υποσχέθηκε πριν τετράδας, κάτι που δεν ήταν γνωστό σε κανέναν, πριν πάει να συγχαρεί την ομάδα.

Ευχής έργον θα είναι δίπλα του ο Νίκος Λάσκαρης, να έχει και τον Νίκο Γκάλη. Η παρουσία του «Νικ» από μόνη της είναι ένα τεράστιο κέρδος για τον ΑΡΗ. Πρέπει να αναλάβει έναν ενεργό ρόλο, όχι όπως ακούω να μιλάει με διαιτητές ή με μάνατζερ για να κλείνει συμφωνίες. Δεν είναι για τέτοιους ρόλους ο Γκάλης. Πρέπει να είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα επαναφέρει τον σεβασμό όλων για τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ, αυτός που θα φέρει κόσμο, χορηγούς στην ομάδα. Θα βρει τον ρόλο του ο Γκάλης στην ομάδα.

Το ταξίδι έχει ξεκινήσει λοιπόν, δεν ξέρω ποιο θα είναι το τέλος, αλλά σημασία δεν έχει το φινάλε αλλά η διαδρομή. Και αυτή μόλις ξεκίνησε για τον ΑΡΗ. Ένα ταξίδι σε ήρεμη θάλασσα και όχι μέσα από τρικυμίες όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Υ.Γ.: Για το 1-0 θα πω ότι ο ΑΡΗΣ κέρδισε γιατί το ήθελε περισσότερο. Απλά. Βασικά στελέχη του ήταν εκτός αγώνας όπως ο Τόμας και ο Ριντ, ο Νέιμικ πραγματικά ήταν κυρίαρχος, στο τέλος έγιναν λάθη που ευτυχώς δεν κόστισαν και νομίζω ότι έφυγε και η πίεση του πλεονεκτήματος της έδρας.

Υ.Γ.1: Δεν ανέφερα στο κείμενο τον Λευτέρη Αρβανίτη, θα το κάνω σε ένα επόμενο σχόλιο μου. Γιατί πολύ απλά τώρα θεωρώ ότι ξεκινάνε τα δύσκολα για τον πρόεδρο…

Υ.Γ.2: Νομίζω ότι έπρεπε να είναι χθες στο Παλέ και ο Μπερτομέου. Άνετα θα έδινε wild card για την Ευρωλίγκα βλέποντας χθες την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Καλοί οι Γερμανοί με τα γεμάτα γήπεδα αλλά αν δεν έχεις τέτοια κερκίδα τι να το κάνεις…  

Υ.Γ.3: Το λέω τώρα 14 Μαίου. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ θα μείνει στον ΑΡΗ. Τελειωμένο…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X