Ο ΑΡΗΣ των… 18;

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο προβληματισμός για τον ΑΣ, το ποδοσφαιρικό τμήμα και η… εκτέλεση της ΚΑΕ

Από την τελευταία τακτική συνέλευση του Ερασιτέχνη, δεν μπορούμε να κρατήσουμε πάρα πολλά, αφού δεν ειπώθηκε και κάτι ουσιώδες. Ισως εδώ να υπάρχει η εξαίρεση των όσων σημαντικών ανέφερε ο Τάσος Δεσύπρης, ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Γρόλλιο μίλησαν όπως θα έπρεπε και στόχευσαν στην ουσία, παρά στις εντυπώσεις ή αχρείαστες λεπτομέρειες. Ενα όμως είναι εκείνο που θα πρέπει να απασχολήσει άπαντες στην ομάδα. Συγκεκριμένα ένας αριθμός, το 18.

Τόσοι ήταν εκείνοι που πήραν τις τελικές αποφάσεις της συνέλευσης. Μετά από τέσσερις ώρες και κάτι παραπάνω, αυτοί ήταν που έμειναν στην αίθουσα και αποφάσισαν την απαλλαγή των διοικήσεων όπως και το πότε θα διεξαχθεί η νέα ΓΣ. Και έρχομαι εγώ να ρωτήσω εύλογα. Είναι δυνατόν ο ΑΡΗΣ να αφήνεται στα χέρια 18 ανθρώπων;

Φυσικά και δεν φέρουν κάποια ευθύνη οι συγκεκριμένοι. Και ήρωες είναι που άντεξαν και κάθισαν σε αυτή την συνέλευση, η οποία στο μεγαλύτερο διάστημα της, αναλώθηκε σε ο,τιδήποτε άλλο πέραν της ουσίας. Αυτός είναι και ο λόγος που αποχώρησαν οι υπόλοιποι 50 οικονομικά τακτοποιημένοι. Τι φταίει; Η λειτουργία των συνελεύσεων την οποία οι άνθρωποι του ΑΣ πρέπει να κοιτάξουν, ώστε όλοι να βγαίνουν από τις συνελεύσεις αγκαλιασμένοι και όχι χωρισμένοι σε στρατόπεδα.

Πριν λίγα χρόνια, όλοι κατέκριναν την ΚΜΑ για την μικρή προσέλευση του κόσμου και για τον ΑΡΗ των 300 και κάτι. Ζητούσαν ο Ερασιτέχνης να βγει μπροστά και να αναλάβει τον ρόλο ρυθμιστή. Αυτό από πλευράς του συλλόγου δεν έγινε, ενώ αρκετοί από αυτούς που ασκούν κριτική, προχτές απουσίασαν.

Υπήρχαν βέβαια και οι φωνές κατά του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Αναμενόμενο, από την στιγμή που μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη για την απώλεια της ανόδου, αλλά δεν είναι ο μόνος. Και επίσης μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος πραγματοποιεί την ύστατη προσπάθεια για την άνοδο μέσω της 2ης θέσης. Αρα μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό, δεν θα ήταν δυνατόν να παραστεί στην ΓΣ και να απολογηθεί για κάτι, το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Και πάμε σε αυτό το θέμα. Ο κ. Μαλάτος, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Δημητρίου, ακόμα και ο Βασίλης Γκαγκάτσης, υποστηρίζουν με επιχειρήματα ότι ο ΑΡΗΣ έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει την συμμετοχή του στην Φούτμπολ Λιγκ μέσω των μπαράζ, η ΕΠΟ όμως συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα. Ναι μεν πρέπει να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ και να γίνει το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Από την στιγμή όμως που η προκήρυξη κάνει λόγο για 20 ομάδες και υπάρχει μία υπόθεση που εκκρεμεί, έστω και ανεπίσημα θα έπρεπε να είχε δράσει. Γιατί δεν το κάνει και αφήνει να διαιωνίζονται τα σενάρια περί 18 ομάδων; Οι υποθέσεις, πολλές, αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι άλλο από πίσω και όσο συνεχίζεται αυτή η καθυστέρηση, τόσο δημιουργούνται ερωτηματικά.

Στο μπάσκετ τώρα, Μακεδονομάχοι δεν θα γίνουμε. Ο ΑΡΗΣ έφταιξε, όντως έγιναν κατακριτέα γεγονότα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήταν υπότροπος, υπάρχει όμως ένα αλλά. Ο κ. Κοντονής ζήτησε το φύλλο αγώνος, τον πληροφόρησαν όμως για τον προκλητικό κ. Ταβουλαρέα, ο οποίος για τουλάχιστον πέντε λεπτά έπιασε κουβέντα με την κερκίδα, ενώ ο αγώνας ήταν εν εξελίξει; Διότι πολλοί έχουν μάθει να τα ρίχνουν στον κόσμο, αλλά και αυτόν κάποιοι τον… οπλίζουν. Και στην προκειμένη περίπτωση οι διαιτητές. Να τιμωρηθεί η ομάδα, ναι, αλλά όχι με μία τόσο βαριά «καμπάνα». Το είπε όμως σωστά ο Βεζένκοφ. Ο ΑΡΗΣ έχει αρχίσει να ενοχλεί. Και δυστυχώς για πολλούς, θα συνεχίσει να ενοχλεί…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X