Δεν θέλουν να σηκώσει κεφάλι ο ΑΡΗΣ

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Την στιγμή που ο…πωπός όλων των Αρειανών στην κυριολεξία καίγεται αναμένοντας την δικαίωση από την… αμαρτωλή ΕΠΟ, είναι σε εξέλιξη και η απέλπιδα προσπάθεια όσων βλέπουν ότι μετά από χρόνια υπάρχει μία οικονομική προοπτική για τον ΑΡΗ και θέλουν με κάθε μέσο και τρόπο να την σταματήσουν.

Συγκεκριμένοι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια “πουλάνε” στον οπαδικό κόσμο της Θεσσαλονίκης τον…επαναστάτη συμπολίτη και προσπαθούν να…ζήσουν με οτιδήποτε αρνητικό για τον ΑΡΗ. Στο μόνο χρονικό διάστημα που δεν πούλησαν…αρνητικό για τον ΑΡΗ ήταν αυτό που ο χορηγός τους έκανε όσα έπρεπε να κάνει για να εξασφαλίσει ‘ασυλία” και παράλληλα την δεδομένη χρονική στιγμή να οδηγεί τον ΑΣ ΑΡΗΣ σε νομικές ενέργειες εξασφάλισης των συμφερόντων και των χρημάτων του.

Κια αυτό δεν το αναφέρω από το μυαλό μου, αλλά ήταν μία δημόσια τοποθέτηση στο AllAboutARIS on ΑΙR στο LIBERO 107,4 του Προέδρου του ΑΣ Τάσου Οικονόμου. Βέβαια τα σημαντικότερα ο κ. Οικονόμου τα ανέφερε στην εκπομπή σε σχέση με την επόμενη μέρα (Οι…αποκλειστικές ειδήσεις για τις οποίες κάποιοι πανηγύριζαν 3 ώρες μετά!!!). Ο κ. Οικονόμου είπε πάρα πολύ απλά αυτό που είναι και το λογικό. Ότι θα τρέξουν οι εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα, ανεξάρτητα από το πότε θα περιμένουμε το τυπικό κομμάτι της δικαίωσης από την ΕΠΟ. Σημείωσε ότι μόνο ο Κάλας έχει δείξει ενδιαφέρον και κανένας άλλος ούτε και σε φιλολογικό επίπεδο και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι εφόσον ο κ. Κάλας θέλει να πάρει την νέα ΠΑΕ θα πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΤΗΝ ΑΜΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι τα χρήματα που έχει βάλει (ως τον Απρίλιο ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ 400.000 ευρώ, άρα αν προσθέσουμε και τους επόμενους δυο μήνες μέχρι σήμερα φτάνουμε στα 500.000 για τα οποία κάνει λόγο ο Κάλας ), θα τα μετοχοποιήσει σε επόμενη ΑΜΚ.

Αν υποθέσουμε είπε ο κ. Οικονόμου ότι θα είναι 1 εκ ευρώ η ΑΜΚ, θα πρέπει να καλυφθεί με μετρητά και στην συνέχεια θα μετοχοποιήσει και τα χρήματα που έχει βάλει. Για όποιον φυσικά θέλει η επόμενη μέρα να είναι ασφαλής για τον ΑΡΗ, αυτό είναι φυσιολογικό και πρωτοφανές. Εκτός αν έχει βάλει και άλλος 1,5 εκ ευρώ στον ΑΡΗ τα τελευταία 102 χρόνια. Ένας υπήρξε και αυτός λέγεται Κοντομηνάς και όλοι ξέρουμε βέβαια τι συνέβαινε τότε.

Όσοι όμως δεν θέλουν να ορθοποδήσει ο ΑΡΗΣ, άρχισαν ήδη τον πόλεμο. Καταρχήν τα 500 που θα μετοχοποιήσει τα…σβήνουν. Δεν τα έβαλε δηλαδή αυτά τα χρήματα; Το 1 εκ ευρώ (αν σφραγιστεί ως ποσό της ΑΜΚ) δεν θα τα βάλει;

Θα είχα διαφορετική άποψη και πραγματικά υπό άλλο πρίσμα θα έβλεπα την κατάσταση αν υπήρχε και κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος…σοβαρός. Όχι σαν τους…μεγαλοεπενδυτες που προμόταραν ορισμένοι και μόλις τους ζητήθηκε μία απλή εγγυητική… έγιναν από Ισπανοί… Κινέζοι ή τους… άπλες που με τα λεφτά του κοσμάκη έκαναν τους καλοπληρωτές.

Όταν όμως δεν υπάρχει κανένας άλλος σήμερα και κάποιος αποδεδειγμένα πληρώνει, τι εξυπηρετεί η απάξίωση των όσων πληρώνει; Βέβαια αυτά όλα τα κάνουν όσοι λοιδωρούσαν το AllAboutARIS όταν αποκάλυψε ότι δεν θα ανέβει μόνο ο πρώτος, ότι υπάρχει ο τρόπος της ανόδου μετά την αγωνιστική αποτυχία, ότι ο ΚΑΠ και ο νόμος είναι με τον ΑΡΗ, ότι οι ομάδες θα είναι 20 και όχι 18, 17 και 16 που έλεγαν και έγραφαν με τον ίδιο πάντα στόχο. Να μην ορθοποδήσει ο ΑΡΗΣ, να μην γίνει η εκκαθάριση και να συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια των δικών τους ανθρώπων στην Γ εθνική.

Για να καταλαβαίνει ο κόσμος τον ρόλο τους. Επειδή έχουν…γανιάσει με το ποσό που θα πάρει ο Κάλας τον ΑΡΗ, αν θα μετοχοποιήσει τα χρήματα που έβαλε και διάφορα άλλα. Στην περίπτωση του Ηρακλή και τον Παπαθανασάκη ρώτησαν με πόσα χρήματα έγινε η ΑΜΚ; Με τι ποσό πήρε την ιστορική ομάδα ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας (προσέξτε για να μην μπερδευτούμε καλά έκανε ο άνθρωπος, την διαφορετική αντιμετώπιση θέλω να αναδείξω). Περισσότερα χρήματα δαπάνησε από 1,5 εκ ευρώ; Εγώ λέω όχι κατηγορηματικά. Λέξη, όμως.

Στον συμπολίτη, οι μετοχές ανήκουν στον κ. Σαββίδη ή σε μία εταιρία στην Κύπρο την οποία ελέγχουν τα παιδιά του; Οι ΑΜΚ που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια δεν συμπεριλαμβάνουν μετοχοποίηση των χρημάτων του; Η απάντηση είναι απλή. Μα φυσικά. Τα χρέη που πληρώθηκαν με ομολογιακό δάνειο του Σαββίδη προς την ΠΑΕ δεν σας απασχολεί; Αυτά τα χρήματα…μετοχές δεν θα γίνουν. Δεν είναι στις περιπτώσεις Σαββίδη και Παπαθανασάκη από την μία τσέπη στην άλλη; Και αν προσπαθήσουν να σας αποπροσανατολίσουν με το μέγεθος των ποσών και εδώ η απάντηση είναι απλή. Στον συμπολίτη οι ΑΜΚ έγιναν με βάση τις ζημιές που υπήρχαν και τα απαιτούμενα αντίστοιχα χρήματα.

Στον Ηρακλή γιατί δεν ρωτάνε αν ως Μετοχικό κεφάλαιο μπήκε το μίνιμουμ βάση νόμου για την δεύτερη κατηγορία; Και τι έπρεπε να γίνει δηλαδή. Γιατί να σας γυρίσω και τα…ερωτήματα. Αν βάλει 3κ ευρώ στην ΑΜΚ κάποιος, τα λεφτά αυτά δεν μπορεί να τα γυρίσει και πάλι στην άλλη τσέπη αφού θα είναι δική του εταιρία; Φυσικά και μπορεί, αλλά το θέμα είναι οι εντυπώσεις. Άλλωστε τόσα χρόνια με στις εντυπώσεις η αγαπημένη τους ομάδα “πολεμάει” τον Ολυμπιακό και τον Σεπτέμβρη είναι πρωταθλήτρια. Μετά έρχεται η αλήθεια. Έτσι και στον ΑΡΗ, αλλά ανάποδα. Εντυπώσεις για να τρελαίνουν τον κόσμο και να δημιουργείται αρνητικό κλίμα.

Απλά ερωτήματα για να καταλαβαίνουν και οι Αρειανοί ότι ο σύλλογος δίνει μία τεράστια μάχη όχι μόνο με την ΕΠΟ και όλους όσους καπηλεύονται επί χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και με ρουφιάνους εντός συλλόγου που έχουν συμμαχήσει σε όλα τα επίπεδα με αντιαρειανά προπύργια καθημερινής επικοινωνιακής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Η απάντηση είναι απλή. Δεν θέλουν να σηκώσει κεφάλι ο ΑΡΗΣ. Όταν…απαγορεύται να “πουλήσουν” την αλήθεια για την αγαπημένη τους ομάδα ή για αυτούς που αβαντάρουν, θα πρέπει να υπάρχει και μία ομάδα για την οποία θα έχουν…απορίες. Αυτή πλέον η ομάδα δεν θα είναι ο ΑΡΗΣ. Βρείτε άλλη… μακεδονομάχοι της πλάκας και εσείς και οι εντός του συλλόγου βδέλες-σύμμαχοί σας.

Προτεινόμενα Άρθρα