Δεσμεύσεις-πράξεις… 20 μέρες δρόμος

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Φωτιά» το επόμενο 20ήμερο για την νέα διοίκηση

Δυστυχώς ή ευτυχώς, χθες δεν μπόρεσα να έχω μία ολοκληρωμένη εικόνα της Γενικής Συνέλευσης, από την στιγμή που μας ζητήθηκε να αποχωρήσουμε. Απόφαση σεβαστή, αλλά δεν αρμόζει σε μία διαδικασία ενός συλλόγου όπως ο ΑΡΗΣ. Κάθε ομάδα όμως είναι μία οικογένεια και έχει τα… δικά της. Κατανοητό.

Η απουσία φυσικά των ΜΜΕ από την αίθουσα που έγινε η ΓΣ ή τουλάχιστον η σύντομη παρουσία τους σε αυτήν, ήταν αρκετή ώστε να αντιληφθεί ο καθένας ότι χθες ο Ερασιτέχνης πραγματοποίησε ακόμη μία συνέλευση… παρωδία. Χαρακτηρισμός που για εμένα προσωπικά, έχει να κάνει με τον αριθμό των μελών που έδωσαν το «παρών». Δεν γίνεται να αποφασίζουν 65 άτομα για τον Κάλας ή 38 για τον Αρβανιτίδη. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό ή να γίνει μία προσπάθεια ανοίγματος του ΑΣ στον κόσμο. Οσον αφορά τις εντάσεις, θα υπάρχουν πάντα και ειδικά τώρα που ο σύλλογος βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αυτό δεν αλλάζει.

Ο Νίκος Αρβανιτίδης λοιπόν, είναι αυτός που επιλέχθηκε από τον κόσμο για να οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη μέρα της. Φυσικά και θα κριθεί όπως και οι προκάτοχοι του. Πρώτα από τον κόσμο και στην συνέχεια από όλους εμάς. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τους Γαλανό και Κάλας, είναι ότι η πλευρά Αρβανιτίδη έχει ήδη την… δαμόκλειο σπάθη από πάνω της. Δεν ακούγεται ωραίο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, κάτι που θα ίσχυε και για τον Καρυπίδη ή οποιονδήποτε επέλεγε χθες ο κόσμος.

Ο Αρβανιτίδης δεσμεύτηκε για 15 παίκτες επιπέδου Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ, μαζί με έναν έμπειρο προπονητή και με καλό όνομα στην ποδοσφαιρική… πιάτσα, όπως για παράδειγμα ο Σάκης Τσιώλης. Για να μιλάει τόσο συγκεκριμένα, σημαίνει ότι οι παίκτες είναι και έτοιμοι ή… ψήνονται. Το είπε και ο ίδιος άλλωστε, ότι εφόσον αναλάβει, οι ανακοινώσεις θα έρθουν άμεσα. Αρα αυτό που μένει, είναι οι δεσμεύσεις να μετουσιωθούν σε πράξεις.

Ο Αρβανιτίδης –γιος ή πατέρας το ίδιο είναι για μένα προσωπικά- έχει μπροστά του 20 μέρες για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των προεκλογικών του εξαγγελιών. Να συγκροτήσει δηλαδή άμεσα ένα ποιοτικό ρόστερ για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής και να βάλει στο… τιμόνι του έναν προπονητή επιπέδου Σούπερ Λιγκ. Επιλογές προπονητών που το όνομα τους παραπέμπει σε γνωστούς τροβαδούρους εκκλησιαστικών ασμάτων, δεν θα γίνουν δεκτές από τον κόσμο.

Κάποιος θα βγει και θα πει δικαιολογημένα, ότι δεν έχει αρκετό χρόνο στην διάθεση του. Ο ίδιος όμως ο Αρβανιτίδης και οι συνεργάτες του, ήξεραν που μπαίνουν και ανέλαβαν την ευθύνη. Αρα πρέπει να ανταποκριθούν και θα κριθούν. Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, αλλά η λέξη «γκέλα» δεν θα πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιο του ΑΡΗ φέτος, ειδικά στις πρώτες αγωνιστικές.

Πέραν των παραπάνω, η ουσία είναι ότι η ομάδα έχει ξανά διοίκηση και έναν άνθρωπο να την «τρέξει» Ας αφήσουμε όποιες διαφορές υπάρχουν στην άκρη και ας δούμε τι θα κάνει μαζί με το επιτελείο. Μακάρι να τα καταφέρει. Οχι για τον ίδιο, αλλά για τον ΑΡΗ και μόνο. Αυτός είναι άλλωστε πάνω από κάθε Αρβανιτίδη και Καρυπίδη, ειδικά τώρα που η ομάδα θα ανέβει για ακόμη μία χρονιά τον δικό της Γολγοθά, αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X