Στο άνθος της ηλικίας μας…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τώρα θα μάθουν και οι άλλοι να ζουν στην πίεση

Να έχει φτάσει το 95′, η Ελευσίνα να έχει πάρει έναν ανέλπιστο βαθμό από την Λαμία και ο ΑΡΗΣ να ετοιμάζεται να… πετάξει στα σκουπίδια μία απίστευτη ευκαιρία να μειώσει και από τους Φθιωτούς. Ξαφνικά όμως η μπάλα φτάνει στον Ιλιτς και κάπως έτσι τα επείγοντα των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, σίγουρα πέρασαν ένα λιγότερο «φορτωμένο» απόγευμα. Όσον αφορά τον υπογράφων, μόλις είδε την μπάλα να περνάει τη γραμμή σηκώθηκε και κλωτσούσε ό,τι έβρισκε μπροστά με τους σφυγμούς να έχουν ξεπεράσει τα λογικά πλαίσια. Αυτή είναι η ομορφιά του βασιλιά των σπορ, ακόμα και σε ένα κακής ποιότητας παιχνίδι όπως το χθεσινό.

Ο ΑΡΗΣ κέρδισε ενώ δεν το άξιζε βάσει της εικόνας του. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος -στον Απόλλωνα Σμύρνης το ξέρουν καλά αυτό- αλλά και αυτός που έχει τύχη. Και αυτή η τύχη που τόσο καιρό γύριζε την πλάτη της στον ΑΡΗ ως… γνήσιο θηλυκό, τώρα φαίνεται να του επιστρέφει πράγματα. Βέβαια και ο ΑΡΗΣ φτιάχνει την τύχη του έως έναν βαθμό, αφού μέχρι το τέλος πίεζε και πάλευε με ό,τι δυνάμεις είχαν απομείνει στα… ντεπόζιτα του για το γκολ. Ένα γκολ που δεν τον κρατάει μόνο κοντά στον Απόλλωνα, αλλά αξιοποιεί και το «δώρο» του Πανελευσινιακού.

Έτσι λοιπόν στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας βλέπουμε τρεις ομάδες που θα ζουν από εδώ και πέρα με μεγάλη πίεση. Αυτή την πίεση που είχε ο ΑΡΗΣ και μέσα από τα αποτελέσματα κατάφερε να τη μεταφέρει και στους… από πάνω. Η βασική λεπτομέρεια είναι ότι το άγχος του «θηράματος» είναι συνήθως μεγαλύτερο από εκείνο του «κυνηγού». Και από τα τελευταία αποτελέσματα φαίνεται ότι Λαμία και Απόλλων Σμύρνης δυσκολεύονται αρκετά να διαχειριστούν την όλη κατάσταση.

Δεν πρέπει να λησμονούμε βέβαια ότι δεν παίζει ρόλο μόνο τι κάνουν οι πρωτοπόροι, αλλά και ο ΑΡΗΣ. Ναι μεν προσπαθεί περισσότερο, αλλάζει σταδιακά κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του (περισσότερη κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα, πιο γρήγορες μεταβιβάσεις, καλύτερη αμυντική λειτουργία, περιορισμός του εύκολου λάθους), αλλά ακόμη παλεύει με τους… δαίμονες του καλοκαιριού και το θέαμα του μόνο ελκυστικό δεν είναι. Όσο όμως παίρνει τα αποτελέσματα, αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα. Στη φάση που φτάσαμε, οι νίκες είναι αυτές που μετρούν. Και ειδικά μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα, προχωράει με σαφώς καλύτερη ψυχολογία και πίστη προς στην επίτευξη του τελικού στόχου. Δύο παράγοντες που θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο σε περίπτωση που έρθει ακόμη μία νίκη την Τετάρτη και υπάρξει στραβοπάτημα της Λαμίας ή του Απόλλωνα σε Τρίκαλα ή Εύοσμο αντίστοιχα. Τότε το παιχνίδι στο… μικρό Παρίσι της Θεσσαλίας την Κυριακή, θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τον ΑΡΗ. Στις πρώτες δυνατές «εξετάσεις» της ομάδας επί Κωστένογλου. Προηγείται όμως το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X