Κύριε Λάσκαρη, αγαπητέ Νίκο…

από ΑλανιΑΡΗΣ

Διάβασα τη συνέντευξή σου. Στον γραπτό λόγο κάθε λέξη έχει τη σημασία της, διότι αν δεν την έχει ή κατά λάθος γράφτηκε, υπάρχει ο χρόνος να παραληφθεί ή να διορθωθεί.

Καταρχήν θα σε λιβανίσω λίγο. Διότι ο ΑΡΗΣ έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν κι εσένα. Σε χρειαζόμαστε όσο δεν φαντάζεσαι. Σε έχουμε τόσο πολύ ανάγκη, να νοιάζεσαι, να ενδιαφέρεσαι, να προσφέρεις, να μιλάς για ΑΡΗ. Δεν θα μιλήσω για λάθη σου. Δεν μπορώ να το κάνω. Αν μετρήσουν οι Αρειανοί πόσες ομάδες στα διάφορα αθλήματα έχουμε στην πρώτη εθνική κατηγορία, θα καταλάβουν γιατί τρέμει το φυλλοκάρδι μου. Ρεαλισμός και αίσθημα αυτοσυντήρησης…

Από όλη τη συνέντευξη σου, θα επικεντρωθώ όμως σε μια φράση.

Στις νίκες θα είναι θεός και στις ήττες θα του λένε “τι ήρθες να κάνεις εδώ;”

Σε αυτό το «Τι ήρθες να κάνεις εδώ;», αν ρωτηθείς ποτέ ή ήδη ρωτήθηκες, τολμώ να θέλω να σου ψιθυρίσω μια καλή απάντηση. «Ηρθα να σου θυμίσω να διεκδικείς, ήρθα να σε κάνω εξωστρεφή, ήρθε να σε ξανακάνω πολεμιστή». Αυτή είναι μια καλή απάντηση κύριε Λάσκαρη, αγαπητέ Νίκο, εκλεκτέ συνΑρειανέ μου, σωτήρα (ναι αυτή είναι η αλήθεια, σωτήρας είσαι) του Αυτοκράτορα ΑΡΗ. Δεν ξέρω το μπάτζετ του ΑΡΗ, ακούω κάτι για 2 εκατομμύρια. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει να τα κάνεις του χρόνου 4 εκατομμύρια. Άλλο θέλω από εσένα.

Θέλω να μου δώσεις τη δυνατότητα συμμετοχής σε μια μάχη. Θέλω να θυμίσεις τον Αρειανό να διεκδικεί. Θέλω το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για τον ΑΡΗ. Μόνο για τον ΑΡΗ. Με αυτήν την κυβέρνηση που χαρίσουν μανάδες και πατεράδες για μια ημέρα παραπάνω στην εξουσία, θέλω να γίνεις κι εσύ λίγο «ξεδιάντροπος» στις διεκδικήσεις. Ναι ξέρω, φιλοξενεί ακαδημίες, φιλοξενεί άλλα αγωνίσματα, φιλοξενεί εκδηλώσεις. Δεν με νοιάζει. Όπως δεν νοιάζει κανέναν οπαδό το υψόμετρο στη Νέα Φιλαδέλφεια, το φως νερό τηλέφωνο στο κρατικό της Πυλαίας, τα 38 εκατομμύρια χαρισμένα πρόστιμα λαθρεμπορίας, τα 2 μέτρα offside κύπελλο. Δεν με νοιάζει. Θέλω να επεκταθεί η κερκίδα σε βάρος του βοηθητικού. Δεν με νοιάζει ποιος σύλλογος κάνει προπονήσεις. Ξέρω, αν το σκεφτώ λογικά είναι άδικο για τα παιδιά που θα χάσουν το προπονητικό κέντρο. Αδικα όμως είναι πολλά. Σε αυτό εδώ το μπουρδέλο των τεσσάρων μνημονίων, ότι διεκδικείς-παίρνεις. Αν δεν διεκδικήσεις ποτέ κάτι, δεν θα πάρεις ποτέ τίποτα. Θέλει θράσος. Όχι εγκράτεια. Θέλω το Αλεξάνδρειο. Ας πάνε απέναντι ή παραδίπλα οι ακαδημίες, σε δεκάδες περίπτερα της ΔΕΘ μπορεί να τοποθετηθεί παρκέ και να πραγματοποιούνται αγώνες.

Δώσε μου ένα στόχο κ. Λάσκαρη. Όχι την 3η θέση, ούτε έναν ακόμη τελικό. Θέλω την ιδιοκτησία του Αλεξανδρείου. Με παραχώρηση 49 ετών, όπως το Γήπεδο Καραϊσκάκη. Θέλω την επέκτασή του κατά 1.000 θέσεις. Θέλω και τα δυο ή ένα από τα δυο ή ό,τι θεωρείς εσύ καλύτερο Νίκο Λάσκαρη. Δεν με νοιάζει τι λέει η Διοίκηση του Αλεξανδρείου. Θέλω το όνομα αυτού του μασκαρά που θα αντιδράσει. Αυτού του μασκαρά που θα πει όχι. Να βγαίνει ο Αρειανός στα ραδιόφωνα και να τον στολίζει γενεές δεκατέσσερις. Να ακούει το σχολιανά του όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Να κλείσω έναν δρόμο για το γήπεδο. Να σταματήσω να τρώγομαι με τα ρούχα του. Να σταματήσω το αυτομαστίγωμα.

Μπορεί αυτό που σου ζητάω αγαπητέ Νίκο Λάσκαρη να είναι απίθανο να συμβεί. Δεν με πειράζει. Αν είναι απίθανη η ιδιοκτησία, ίσως γίνει πιθανή η επέκταση. Όσο αυτοπεριοριζόμαστε μεταξύ πιθανών-εφικτών-νόμιμων κάποιοι άλλοι αλωνίζουν. Παράνομη είναι και η εκπόρνευση, και το λαθρεμπόριο, και τα ναρκωτικά. Κοίτα γύρω σου, ακόμη και στον κόσμο του αθλητισμού, ιδιαίτερα θα έλεγα σε αυτόν. Απίθανο είναι στην Ελλάδα των τεσσάρων μνημονίων το κράτος να συντηρεί ιδιότητες εγκαταστάσεις. Αδύνατο είναι να σβήνονται πρόστιμα 38 εκατομμυρίων χωρίς έκθεση από το γενικό λογιστήριο του κράτους.

Το Αλεξάνδρειο είναι παράδειγμα. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Βρες εσύ τι θέλεις για τον ΑΡΗ. Και στρέψε τον λαό του ΑΡΗ προς αυτήν την κατεύθυνση. Ξανακάνε μας διεκδικητικούς, εξωστρεφείς, μαχητές. Τότε και μόνο τότε θα έχεις μια καλή απάντηση στο ερώτημα “τι ήρθες να κάνεις εδώ;”. Διότι ο Αρειανός έχει 22 τίτλους, κάποιοι εκ των οποίων «ανθρωπίνως απίθανο, αθλητικά αδύνατο» να κατακτηθούν. Κι όμως, κατακτήθηκαν…

Δώσε μας ξανά αυτό που χάσαμε. Τότε, τελικοί κυπέλλου όπως ο φετινός στο Αλεξάνδρειο θα είναι περίπατος. Αλλιώς, φέρε πακέτο τον Lebron James και τον Stephen Curry. Για να μπορεί να νικήσει ο ΑΡΗΣ όχι μόνο τους αντιπάλους αλλά και τους φόβους και τις ανασφάλειες του μέσου Αρειανού που πλέον τον έχουν, δικαιολογημένα με όσα πέρασε και περνάει, κυριεύσει.

Σημείωση. Χθες αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ είχαν το μυαλό τους στον αγώνα της Τετάρτης για τον τιτάνα Αρτουρ Λεκμπέλο. Διότι εκεί ανήκουν, στην ομάδα παλαιμάχων… Θα τα πούμε αναλυτικά όμως, όπως πρέπει, για την «προδοσία» στα Τρίκαλα και στην Κρήτη. Δεν έχω αποφασίσει αν πρέπει να βάλω εισαγωγικά ή όχι στη λέξη προδοσία…

Προτεινόμενα Άρθρα