Ο Κιπτσόγκε «κατέβασε» το παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου

από AllAboutARIS

Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε, βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο, καθώς στον αγώνα που ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο, κάλυψε τα 42.195 μέτρα της διαδρομής, σε δύο ώρες, ένα λεπτό κι εννέα δευτερόλεπτα.

Ο 37χρονος Κενυάτης, ο οποίος είναι δις Ολυμπιονίκης, είχε σημειώσει και το προηγούμενο ρεκόρ στον αγώνα της γερμανικής πρωτεύουσας, όπου η διαδρομή είναι ιδιαίτερα επίπεδη, στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 (2:01.39).

Θεωρούμενος ως ο κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, ο Κιπτσόγκε, πέρασε το πρώτο μισό της διαδρομής σε λιγότερο από μία ώρα (59 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα), αλλά τελικά δεν «κατέβηκε» τις δύο ώρες, τερματίζοντας κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Ο Κιπτσόγκε, είναι ο μόνος δρομέας, που πέτυχε αυτό το κατόρθωμα το 2019 στην Βιέννη, κατά την διάρκεια αγώνα, που είχε οργανωθεί ειδικά για εκείνον, αλλά η επίδοση (1 ώρα, 59 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα) δεν αναγνωρίσθηκε επίσημα, επειδή τον είχαν βοηθήσει 41 «λαγοί».

Πριν από τον Μαραθώνιο του Βερολίνου, ο Κιπτσόγκε, εκτίμησε πως «δεν πρόκειται να τρέξω κάτω από δύο ώρες στο Βερολίνο, απλά θα κάνω έναν καλό αγώνα».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X