Ούρος Ράτσιτς: Ο Σέρβος αρχηγός που νιώθει τον ΑΡΗ (vids)

Ο Ούρος Ράτσιτς δεν είναι μόνο ο κάτοχος της φανέλας με το νούμερο «10» στον ΑΡΗ. Είναι ο άνθρωπος που βγαίνει μπροστά στις δύσκολες αλλά και στις ελπιδοφόρες στιγμές, αποδεικνύοντας τι σημαίνει να φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού ενός τόσο μεγάλου συλλόγου. Μέσα από τα social media, ο Σέρβος χαφ επικοινωνεί συχνά-πυκνά με τον κόσμο των «κιτρινόμαυρων», στέλνοντας μηνύματα που ξεχειλίζουν από ηγετική νοοτροπία.

Ας θυμηθούμε τις τρεις πιο εμβληματικές, αρχηγικές αναρτήσεις του που αποδεικνύουν γιατί έχει γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας στο «Κλεάνθης Βικελίδης»:

1. Ο απολογισμός της σεζόν και η περηφάνια για το περιβραχιόνιο

Μετά το κλείσιμο της προηγούμενης απαιτητικής αγωνιστικής περιόδου, ο Ράτσιτς προχώρησε σε μια συγκινητική και γεμάτη νόημα ανάρτηση, κάνοντας τον δικό του απολογισμό:

«Ακόμα μία ποδοσφαιρική σεζόν έφτασε στο τέλος της. Πρώτα απ’ όλα, δόξα τω Θεώ που έμεινα υγιής… Είμαι ικανοποιημένος επειδή ήμουν σε καλή φόρμα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, ένιωθα υπέροχα στο γήπεδο και έδινα τον καλύτερό μου εαυτό κάθε μέρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στο κλαμπ, καθώς και τους φιλάθλους μας που με υποδέχτηκαν και με στήριξαν με τον σωστό τρόπο από την πρώτη μέρα! Δούλεψα σκληρά όλη τη σεζόν και στο τέλος είχα την τιμή να φορέσω το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αυτό που είναι ακόμα πιο ξεχωριστό είναι ότι νικήσαμε σε κάθε ματς που έπαιξα ως αρχηγός! Φυσικά, υπάρχει ακόμα κάποια απογοήτευση για το γεγονός ότι χάσαμε την Ευρώπη, αλλά πιστεύω πραγματικά σε αυτή την ομάδα και είμαι πεπεισμένος ότι την επόμενη σεζόν θα αναπληρώσουμε όλα όσα χάσαμε…».

2. Η υπόσχεση για τίτλους και η «δήλωση» παραμονής

Στα μέσα του Αυγούστου, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων για τη σεζόν 2026–27, ο Σέρβος έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά, δίνοντας μια ξεκάθαρη υπόσχεση για διακρίσεις:

«Είχαμε μια πολύ σκληρή περίοδο προπόνησης και προετοιμασίας, αλλά κάναμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και αυτό μας έδειξε ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Τώρα ήρθε η ώρα να παλέψουμε για βαθμούς και τρόπαια. Υπόσχομαι ότι θα δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι και θα κάνουμε τα πάντα για να σας κάνουμε περήφανους. Ελπίζω αυτή η σεζόν να είναι υγιής, επιτυχημένη και γεμάτη τρόπαια. Μαζί μέχρι το τέλος! Από τότε που έφτασα, δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο καλά. Νιώθω ότι έχω εγκλιματιστεί ακριβώς με τον τρόπο που ήθελα. Όλα φαίνονται σωστά και είμαι πραγματικά ευτυχισμένος εδώ. Τώρα θέλω απλώς να μεταφέρω αυτό το συναίσθημα στον αγωνιστικό χώρο…».

3. Το μήνυμα για το «Ευρωπαϊκό Μέλλον» του ΑΡΗ

Πρόσφατα, με αφορμή τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Ράτσιτς βγήκε ξανά μπροστά για να κάνει έναν μίνι απολογισμό των πρώτων πέντε αγωνιστικών της Super League. Παρά τις δυσκολίες και τα σκαμπανεβάσματα στα αποτελέσματα, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αισιοδοξίας:

«Πλησιάζει η στιγμή που θα αποδείξουμε πως αυτή η ομάδα έχει ευρωπαϊκό μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ότι η πίστη του στο πλάνο και στις δυνατότητες του ΑΡΗ παραμένει ακλόνητη.

Οι μεταγραφές του ΑΡΗ στο… γήπεδο (vids)
Προηγούμενο άρθρο Οι μεταγραφές του ΑΡΗ στο… γήπεδο (vids)
Επόμενο άρθρο Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/9)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/9)