Πρεμιέρα με… αυτογκόλ και ισοπαλία ανάμεσα σε Σεβίλλη και Λας Πάλμας

από AllAboutARIS

Χωρίς νικητή (2-2) ολοκληρώθηκε το Λας Πάλμας-Σεβίλλη, με το οποίο ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική μέρα της πρεμιέρας στη La Liga.
Σ’ ένα παιχνίδι που, τουλάχιστον στο ξεκίνημά του, οι δύο ομάδες… σημάδευαν λάθος εστία. Κι αυτό διότι αμφότερες βρήκαν δίχτυα με αυτογκόλ.

Οι Σεβιγιάνοι -στο επίσημο ντεμπούτο του Γκαρσία Πιμιέντα στον πάγκο τους- ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, στο 25′ με το αυτογκόλ του Σουάρεθ. Με τον ίδιο τρόπο και συγκεκριμένα με λανθασμένη παρέμβαση του Νιανζού, ισοφάρισαν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι (42′).
Στο 61′ ο Σάντσεθ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Σεβίλλη, με τη Λας Πάλμας να απαντά εκ νέου, στο 71′ με τον Ραμίρεθ και να της κόβει δύο βαθμούς (παίρνοντας φυσικά η ίδια έναν) από το ξεκίνημα.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Θέλτα ξεκίνησε με το δεξί, επικρατώντας 2-1 εντός έδρας επί της Αλαβές και μάλιστα με ανατροπή.
Βασικός, δε, για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε ο Τάσος Δουβίκας, στο πλάι του αρχηγού, Ιάγκο Άσπας, με τον Έλληνα φορ να παραχωρεί τη θέση του στο 78′ στον Μπόρχα Ιγκλέσιας.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 17′ με τον Γκαρσία, με τους Γαλιθιάνους να το γυρνούν χάρη, κυρίως, στον Σβέντμπεργκ, ο οποίος αρχικά ισοφάρισε στο 66′ και προς το φινάλε (84′) έδωσε ασίστ στον Άσπας για το 2-1.
Αναλυτικά η 1η αγωνιστική:
Πέμπτη 15/8
Μπιλμπάο-Χετάφε 1-1
(27′ Σανσέτ – 64′ Ούτσε)
Μπέτις-Τζιρόνα
Παρασκευή 16/8
Θέλτα-Αλαβές
Λας Πάλμας-Σεβίλλη
Σάββατο 17/8
Οσασούνα-Λεγανές (20:00)
Βαλένθια-Μπρατσελόνα (22:30)
Κυριακή 18/8
Σοσιεδάδ-Βαγιεκάνο (20:00)
Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:30)
Δευτέρα 19/8
Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ (20:00)
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:30)

Προτεινόμενα Άρθρα