Από τον ΑΡΗ στην Ράγιο Βαγιεκάνο!

από AllAboutARIS

Το 31ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, διοργανώθηκε στο τριήμερο 1 – 3 Δεκεμβρίου 2023, στον συνεδριακό χώρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, με θέμα: «Μέλλον και Προκλήσεις για την Φυσικοθεραπεία».

Κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου, έγιναν τιμητικές βραβεύσεις που αφορούσαν στο 30ο Συνέδριο που διεξήχθη το Μάιο του 2022 στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Φυσικοθεραπεία και Διεπιστημονική Διαχείριση των Σύγχρονων προκλήσεων».

Μεταξύ των πολυάριθμων επιστημονικών ανακοινώσεων, διακρίθηκε και άξια τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο «Ι. Τσακωνιάτης» η ερευνητική εργασία της Βεροιώτισσας Μαρίας Πετρομελίδου, κόρης της φιλολόγου Λένας Πασιοπούλου και του, επίσης, φιλολόγου Βασίλη Πετρομελίδη.

Η Μαρία Πετρομελίδου ήταν εκπαιδευόμενη φυσικοθεραπεύτρια στην ανδρική ομάδα του ΑΡΗ, τη σεζόν 2020-21. Μια σεζόν νωρίτερα, εθελοντικά ήταν φυσικοθεραπεύτρια στα τμήματα υποδομής των “Κιτρινόμαυρων”.

Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για την πτυχιακή εργασία της φοιτήτριας τότε -μέλους πλέον του Π.Τ. Φυσικοθεραπευτών Ημαθίας- Μαρίας Πετρομελίδου, που διακρίθηκε μεταξύ 650 και πλέον εργασιών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του 2022 και που υπέγραφαν επιστήμονες του κλάδου.

Το θέμα της εργασίας ήταν οι «Συναισθηματικές απαντήσεις στον τραυματισμό και την αποκατάσταση σε ρήξη ΠΧΣ, σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

Ένα άρτια καταρτισμένο ερωτηματολόγιο και ένα πλήρες δείγμα αθλητών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Super League από τον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ αποτέλεσαν τη βάση της εργασίας. Με επιστημονική αρτιότητα και ενσυναίσθηση πολύπειρου επαγγελματία, απέδωσε ένα πόνημα που αξιολογήθηκε από την αρμόδια επιτροπή πιο ψηλά και από εργασίες ανθρώπων με μεγαλύτερο επιστημονικό και επαγγελματικό υπόβαθρο.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Μαρίας Πετρομελίδου ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ. Ημαθίας, Παναγιώτης Παλπάνας, καθώς η ίδια απουσίαζε στη Μαδρίτη όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην «Αθλητική Φυσικοθεραπεία» στο πανεπιστήμιο της Ρεάλ Μαδρίτης, πρώτη στο τμήμα της.

Αυτό το διάστημα είναι Head of Physio στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Ράγιο Βαγιεκάνο ενώ παράλληλα εργάζεται σε μια κλινική αποκατάστασης αθλητών.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε και ο πρόεδρος Παναγιώτης Παλπάνας, ο οποίος μεταξύ άλλων, εξέφρασε την χαρά του για την διάκριση αυτή και ευχήθηκε στην συνάδελφό του να συνεχίσει να κερδίζει διακρίσεις, να τιμά τον Σύλλογο και να εκπληρώνει κάθε της όνειρο.

Πηγή: veriotis.gr

Προτεινόμενα Άρθρα