Στα ημιτελικά του Lyon Open ο Τσιτσιπάς, 2-0 τον Νισιόκα

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 σετ του Νισιόκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Lyon Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Μουσέτι.

Στον 6ο του ημιτελικό για το 2021 θα αγωνιστεί το Σάββατο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την straight sets νίκη του επί του Γιοσίτο Νισιόκα στη Λυών.

Ο Έλληνας τενίστας πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του χωρίς απώλεια σετ στο Lyon Open και πήρε την πρόκριση για τους “4” καλύτερους της φετινής διοργάνωσης.

Μετά από 67 λεπτά αγώνα, ο Νο5 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, επικράτησε του Ιάπωνα αντιπάλου του με 6-3, 6-4 και “σφράγισε” το ντέρμπι με τον Λορέντσο Μουζέτι στα ημιτελικά, σε ένα repeat του ημιτελικού του Ακαπούλκο (Μάρτιος 2021).

Τότε, ο Στέφανος είχε επιβληθεί άνετα στα δυο σετ και είχε προκριθεί στον τελικό του 500αριου τουρνουά στο Μεξικό.

Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη φετινή clay court season, ο Τσιτσιπάς είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη Λυών αυτή την εβδομάδα και το απέδειξε -και- κόντρα στο Νισιόκα.

Ο Νο2 του ταμπλό, κέρδισε 40/48 πόντους πίσω από το σερβίς του, δεν θορυβήθηκε ποτέ από τον βραχύσωμο Ιάπωνα και με περίσσια άνεση πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Με ένα μπρέικ σε κάθε σετ “πλήγωσε” ο 22χρονος Έλληνας τον Νισιόκα, εκμεταλλευόμενος 2/5 ευκαιρίες για μπρέικ.

Στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης πήρε προβάδισμα με 4-2 και στη συνέχεια το “έκλεισε” με 6-3. Στο δεύτερο σετ του αγώνα, έκανε μπρέικ στο δεύτερο σέρβις γκέιμ του Νισιόκα (2-1) και δεν κοίταξε ξανά πίσω του (6-4).

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι στα πρώτα δυο ματς που έχει δώσει στη Λυών ο Στέφανος, έχει χάσει συνολικά 12 γκέιμς (μ.ο. έξι ανά ματς).

Πηγή: Tennis24.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X