Χάος στο Σουδάν: Πραξικόπημα και διακοπή πρόσβασης στις επικοινωνίες (vid)

από AllAboutARIS

Δραματικές στιγμές στο Σουδάν εξαιτίας του στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο πρωθυπουργός του Σουδάν, ο Αμπντάλα Χάμντοκ, τέθηκε σε κατ’ οίκον κράτηση από δύναμη του στρατού που δεν είναι σαφές σε τίνος τις διαταγές υπακούει, έπειτα από πολιορκία της κατοικίας του νωρίς το πρωί της Δευτέρας (25/10), μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χάνταθ.

Την ίδια ώρα, διαδηλωτές πέρασαν τα οδοφράγματα και εισήλθαν στον δρόμο όπου βρίσκεται το αρχηγείο του στρατού στο Χαρτούμ, όπως μετέδωσε το al Jazeera.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο, στρατιώτες έκαναν στην άκρη την ώρα που περνούσαν δίπλα τους πολίτες οι οποίοι συνέχισαν την πορεία τους προς το αρχηγείο του στρατού.

Νωρίτερα, το υπουργείο Πληροφοριών του Σουδάν επιβεβαίωσε πως έχουν συλληφθεί τα περισσότερα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και του συμβουλίου εθνικής κυριαρχίας, που ανέλαβε τη δημοκρατική μετάβαση της χώρας μετά την ανατροπή του Όμαρ Ελ Μπασίρ το 2019.

Η ίδια δύναμη συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης του κ. Χάμντοκ –Επικοινωνιών, Πληροφοριών, Οικονομικών, Βιομηχανίας– κι έναν πολίτη που συμμετέχει στο κυβερνητικό συμβούλιο, καθώς και τον κυβερνήτη του Χαρτούμ, κατά τις ίδιες πηγές. Οι συλλήψεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Οι στρατιώτες εισέβαλαν εξάλλου στο σπίτι συμβούλου επικοινωνίας του πρωθυπουργού και τον έθεσαν υπό κράτηση, είπαν μέλη της οικογένειάς του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει κοπεί σε όλη τη χώρα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Επίσης μοιάζει να έχει διακοπεί η λειτουργία μεγάλου μέρους των δικτύων τηλεφωνίας.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X