Τένις: Αμετακίνητοι στο ranking Τσιτσιπάς και Σάκκαρη!

από Γιώργος Μπαιράμης

Δεν άλλαξε η πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP ούτε αυτή την εβδομάδα με εξαίρεση την άνοδο μιας θέσης του Κάσπερ Ρουντ (Νο8 πλέον) που έριξε τον Τιμ στο Νο9.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο3 του κόσμου με 7.930 βαθμούς, πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Στην κούρσα για το ATP Finals η μάχη για τα τελευταία δύο εισιτήρια δίνεται ανάμεσα στους Ρουντ, Χουρκάζ, Σίνερ και Νόρι, με την απόσταση μεταξύ των τεσσάρων να είναι μέσα σε 175 πόντους. Οι Ρουντ και Χουρκάζ είναι σε θέση ισχύος, αλλά όλα θα κριθούν στα επόμενα δύο τουρνουά σε Βιέννη και Παρίσι (ίσως και Στοκχόλμη που είναι το τελευταίο, 250αρι, τουρνουά).

Σταθερή η Σάκκαρη στο Νο7

Καμία αλλαγή και για την Μαρία Σάκκαρη που παρέμεινε στο Νο7 του κόσμου. Με 4.005 βαθμούς κράτησε την θέση της παρά την εγκατάλειψή της λόγω αδιαθεσίας στα ημιτελικά της Μόσχας.

Η πρώτη δεκάδα δεν άλλαξε και μόνο η Κονταβέιτ κέρδισε έξι θέσεις για να πάει στο Νο14 του κόσμου. Κερδισμένη είναι και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ που ανέβηκε στο Νο198, ενώ πιο πάνω, στο Νο185 βρίσκεται η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Στο race για το WTA Finals η Τζαμπέρ κρατά το όγδοο εισιτήριο, αλλά η Κονταβέιτ την απειλεί και αν πάρει τον τίτλο στο Κλουζ τότε θα την περάσει στην κατάταξη.

πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα