Επικράτησε με ένα…ξέσπασμα η ΤΣΣΚΑ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά η ρωσική ομάδα επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της

Το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Μπαρτσελόνα ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Έπαψε, όμως, να έχει ενδιαφέρον από τη στιγμή που η ρωσική ομάδα ανέβασε… στροφές. Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά η ρωσική ομάδα επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και με σημεία αναφοράς τους Ντε Κολό, Ροντρίγκεθ και Χίγκινς κυριάρχησε, φτάνοντας στην όγδοη νίκη της στην φετινή Euroleague, έπειτα από 10 παιχνίδια.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι κι χάρη στην επιθετική πολυφωνία της κατάφερε να «χτίσει» προβάδισμα (13-8, 4′). Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε, όμως και χάρη σε Μοερμάν και Ερτέλ ισορρόπησε την κατάσταση, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε 24-24 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και στο δεύτερο δεκάλεπτο (31-31, 13′). Ντε Κολό και Κλάιμπερν ανέλαβαν δράση για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και παρά τις προσπάθειες των Τόμιτς και Ερτέλ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την «ομάδα του στρατού» στο +5 (44-39). 

Ερτέλ και Σεραφέν ήταν ορεξάτοι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και αυτό είχε ευεργετικές συνέπειες στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοι έδειξαν αντίδραση και ισοφάρισαν (48-48, 24′). Οι γηπεδούχοι, όμως, είχαν και πάλι απαντήσεις. Κλάιμπερν και Ντε Κολό έδωσαν λύσεις επιθετικά, με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει τα ηνία του αγώνα (60-53, 27′). Ο Σεμέν Αντόνοφ ακολούθησε τον ρυθμό των συμπαικτών του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με την ΤΣΣΚΑ στο +8 (66-58), δείχνοντας ικανή να φτάσει στη νίκη.

Η Μπαρτσελόνα έβγαλε αντίδραση και πάλι, όμως. Ο Φιλ Πρέσι φώναξε παρών, με τους Καταλανούς να μαζεύουν τη διαφορά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (67-64, 32′). Οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με τους Χάνγκα και Πρέσι να σκοράρουν το παιχνίδι ήρθε στην απόλυτη ισορροπία (75-75, 36′).

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως, κράτησε τα ηνία και με τους Χίγκινς, Ντε Κολό να βγαίνουν μπροστά (80-75, 37′). Το… κρεσέντο των Ρώσων συνεχίστηκε, με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια επίπεδα (88-75, 38′). Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα, με το τελικό 92-78 να βρίσκει νικήτρια την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 44-39, 66-58, 92-78.