Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Ορεστιάδα (pics)

από AllAboutARIS

Μήνυμα στην Άγκυρα στέλνουν με την κινητοποίηση τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, κάτοικοι της Ορεστιάδας.

Δεκάδες ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου “Ρήσος” Ορεστιάδας, συμμετείχαν σε ποδηλατοπορεία προς το τελωνείο Καστανεών, όπου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις. Το μεσημέρι έγινε συλλαλητήριο, στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με το οποίο πολίτες της Βόρειας Ελλάδας ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. 

Οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη δεν είχαν καμία επαφή με το παιδί τους από το επισκεπτήριο της περασμένης Δευτέρας και μέχρι αύριο (όταν και είναι το επόμενο επισκεπτήριο) αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο θείος του, Χρήστος Κούκλατζης, εκφράζοντας τη μεγάλη αγωνία που έχει η οικογένεια για την κατάστασή τους.

Ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητραιτώδης κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Ο κ. Κούκλατζης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συγκινητική συμπαράσταση της κοινής γνώμης, λέγοντας ότι «μας δυναμώνει και μας δίνει αισιοδοξία και ελπίδα». “Ελπίζουμε, περιμένουμε, παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το συλλαλητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Κυριακής, στη 13.30μμ, στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.

Χθες, Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να “κρύβεται κάτι” πίσω από την είσοδο των δύο Eλλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο. Μιλώντας στον ιστότοπο της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit την Παρασκευή, ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε για τους Έλληνες στρατιωτικούς και ποτέ θα επιστρέψουν στη χώρα τους.

“Δεν ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα… Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος ή εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι” αναφέρει χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν θέλει “παζάρι” για ανταλλαγή τους με τους “8”.

Προτεινόμενα Άρθρα