Ελπίζει ακόμη και με ήττα

από AllAboutARIS

Η αναμέτρηση με τους ποιοτικούς και θεωρητικά ισχυρότερους Ισπανούς προβάλλεται ως αγώνας ζωής και θανάτου για την Εθνική ομάδα. Ήττα όμως δεν σημαίνει αποκλεισμός.

Η αναμέτρηση με τους ποιοτικούς και θεωρητικά ισχυρότερους Ισπανούς προβάλλεται ως αγώνας ζωής και θανάτου για την Εθνική ομάδα. Ήττα όμως δεν σημαίνει αποκλεισμός. Το σίγουρο όμως είναι ότι σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπάρχει περιθώριο λάθους για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Κροατία κάνει.πλάκα στην Φινλανδία, πράγμα που από τη μία σε κάνει να αναρωτιέσαι πως αυτή η ομάδα μας έριξε στο καναβάτσο, από την άλλη είναι ένα αποτέλεσμα που βολεύει την εθνική μας.

Το ερώτημα είναι: μπορεί η Ελλάδα να περάσει μετά από ήττα από την Ισπανία;
Μπορεί. Και δεν χρειάζεται κάποια περίεργη συζυγία των πλανητών, αλλά πέραν των δύο δικών της νικών, αποτελέσματα που σε μεγάλο βαθμό μπορούν να θεωρηθούν φυσιολογικά.

Το βραδινό ματς είναι αδιάφορο για την εθνική, κάτι που θα εξηγήσουμε στη συνέχεια. Στην παρακάτω βαθμολογία, παίρνουμε το σενάριο νίκης της Σλοβενίας επί της Ιταλίας:

Ισπανία 5
Σλοβενία 5
Ιταλία 5
Κροατία 5
Φινλανδία 4
Ελλάδα 2

Η διαφορά των 3 βαθμών μπορεί να καλυφθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αρκεί Κροάτες και Φινλανδοί να συνεχίσουν μόνο με ήττες: οι μεν Κροάτες από Ελλάδα και Ιταλία (όχι εύκολο, όχι όμως και αδύνατο), οι δε Φινλανδοί από Ισπανία και Σλοβενία (λογικό). Αυτό το σενάριο, η Ελλάδα αποφεύγει πιθανή τριπλή ισοβαθμία, δεν την απασχολούν οι διαφορές που κερδίζει ή χάνει, και ο όμιλος οδηγείται στην εξής τελική κατάταξη:

Ισπανία 9
Σλοβενία 8
Ιταλία 8
Ελλάδα 7
Κροατία 7
Φινλανδία 6

Σε περίπτωση που στον αποψινό αγώνα οι Σλοβένοι ηττηθούν από την Ιταλία και τα υπόλοιπα αποτελέσματα παραμείνουν τα ίδια, η Ελλάδα μπαίνει σε 3πλη ισοβαθμία με 2 ομάδες: Κροάτες και Σλοβένους στους 7 βαθμούς. Με δεδομένο ότι θα έχει δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, περνά και ως 3η, με την Κροατία 4η αφού θα έχει τη νίκη επί της Σλοβενίας στην πρώτη φάση. Η βαθμολογία τότε θα είναι:

Ισπανία 9
Ιταλία 8
Ελλάδα 7
Κροατία 7
Σλοβενία 7
Φινλανδία 6
Όπως και να έχει, πεδίο δόξης λαμπρόν λοιπόν για την Εθνική μας ομάδα. Ήρθε η ώρα να μας δείξει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη.

Πηγή: novasports.gr

Προτεινόμενα Άρθρα