"Τιμητική θέση, γεμάτη υποχρεώσεις"

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα τμήματα υποδομής και στη δουλειά που γίνεται κι έθεσε ως πρώτο στόχο την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους γονείς των παιδιών που ανήκουν στον ΑΡΗ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107.4”:

Για το ρόλο του τεχνικού διευθυντή: “Είναι μία ευαίσθητη, υπεύθυνη και τιμητική θέση αλλά ταυτόχορονα δημιουργούνται πολλές υποχρεώσεις γιατί έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά”.

Για τα τμήματα που αναλαμβάνει: “Μιλάμε για τα τμήματα μέχρι και την Κ15. Όσον αφορά την Κ17 υπάρχει μία μετέωρη κατάσταση και είναι ένα άσχημο κομμάτι για τον ΑΡΗ γιατί κατά καιρούς ακούγονται διάφορα για το ποιος θα το αναλάβει ως τμήμα. Προς το παρόν λειτουργεί με αυτόματο πιλότο. Περιμένουμε να γίνει μία επαφή του κ. Καραμανλή με τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να υπάρξει μία συνεννόηση και γι’ αυτό το τμήμα”.

Για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής: “Με τη βοήθεια του κ. Καραμανλή και του κ. Αλεξιάδη, τα τμήματα έχουν μπει σε έναν πολύ καλό δρόμο. Η συνδρομή του κ. Μπόσδου ήταν σημαντική, μπήκαν οι βάσεις και συνεχίζουμε ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα 160 παιδιά σε όλα τα τμήματα και ο αριθμός συνέχεια αυξάνεται. Αυτό αποδεικνύει ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γίνεται καλή δουλειά απ’ όλους. Υπάρχει ένα μειονέκτημα σχετικά με την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται η πρώτη ομάδα όμως νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να επανέρθουμε εκεί που ήμασταν. Τα τμήματα υποδομής του ΑΡΗ έχουν παράδοση να τροφοδοτούν την πρώτη ομάδα”.

Για τις εγκαταστάσεις των τμημάτων υποδομής: “Ο Σύλλογος δεν είχε φροντίσει να έχει εξασφαλισμένες εγκαταστάσεις. Παρόλα αυτά, ο κ. Καραμανλής έκλεισε τα Planet και ήρθε σε συμφωνία με τα ΤΕΦΑΑ κι έτσι έχουμε μία μόνιμη στέγη που διαθέτει κάποιες ανέσεις. Είναι ένα βήμα παραπάνω και με τον καιρό θα γίνουν κι άλλα”.

Για τη σχέση εμπιστοσύνης των γονέων προς τις ακαδημίες που έχει κλονιστεί: “Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Αυτός είναι και ο πρώτος μου στόχος, να αποκατασταθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης. Πρώτα θα κοιτάξουμε τα παιδιά που υπάρχουν ήδη στα τμήματα υποδομής και στη συνέχεια θα ψάξουμε να βρούμε και ταλέντα από τις γύρω περιοχές. Θέλουμε να αποτελέσει ο ΑΡΗΣ τιμή για όσα παιδιά ανήκουν στα τμήματα υποδομής του”.

Για τους νεαρούς τερματοφύλακες τους οποίους προπονούσε μέχρι πρόσφατα: “Υπάρχει μέλλον σε αυτή τη θέση. Υπάρχει ο Ιακωβίδης αλλά και οι μικρότεροι σε ηλικία γιατί γυμνάζονται εντατικά και σωστά. Παιδιά όπως ο Ιακωβίδης, ο Μαντζάρης που έφυγε, ο Στεργάκης που συνεχίζει στη Βουλγαρία θα μπορούσαν να βρουν πιο εύκολα το δρόμο τους αν υπήρχε σωστή διαχείριση στην ομάδα. Αυτό δεν ήταν εφικτό λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ομάδα τα τελευταία χρόνια”.

Για την πρώτη ομάδα: “Ο ΑΡΗΣ διαθέτει ρόστερ που είναι πολυτέλεια γι’ αυτή την κατηγορία. Πρέπει όμως να το αποδεικνύει και καθημερινά μέσα στο γήπεδο. Από τα ονόματα που αποκτήθηκαν σίγουρα δημιουργεί την αίσθηση και την εντύπωση ότι ο ΑΡΗΣ θα κάνει περίπατο στην κατηγορία. Αυτό ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζει την ομάδα γιατί οι κίνδυνοι ελοχεύουν, όλοι περιμένουν τον ΑΡΗ στη γωνία και πρέπει η απόδοση σε κάθε αγώνα να είναι αυτή που πρέπει ώστε να επιστρέψει η ομάδα εκεί που της αξίζει. Όλα θα γίνουν πιο εύκολα τότε και για τα τμήματα υποδομής και όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών αλλά και όσον αφορά την ποιότητά τους”.

Προτεινόμενα Άρθρα