"Δεν ταιριάζει στον ΑΡΗ αυτή η κατηγορία"

από AllAboutARIS

Ο πρώην παίκτης του ΑΡΗ τόνισε πως κάθε αντίπαλος έχει κίνητρο όταν αγωνίζεται κόντρα στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου και αναφέρθηκε και στα 2,5 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του ΑΡΗ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Στέλιος Τσουκάνης στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”:

Για την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Απόλλων Καλαμαριάς και τον αγώνα κόντρα στον ΑΡΗ: «Μετά από αυτά που έπαθα πέρσι με τη Νίκη Βόλου και τον ΟΦΗ, επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη κοντά στην οικογένειά μου για να παίξω και να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο. Τα έφερε η ζωή έτσι και σύντομα θα τεθώ αντίπαλος με τον ΑΡΗ».

Για τις συνθήκες που συνάντησε στον προσεχή αντίπαλο του ΑΡΗ μετά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς τον Ιανουάριο: «Έχουν αλλάξει αρκετοί ποδοσφαιριστές. Εγώ βρήκα μία διοίκηση, δεν έχω ζήσει κάποια διοικητική αλλαγή. Τα πράγματα είναι καλά, υπάρχει οργάνωση και προσπάθεια που είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις κατηγορίες. Τόσο το προπονητικό επιτελείο, όσο και οι ποδοσφαιριστές είναι καινούριοι και προσπαθούμε να δεθούμε, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο».

Για τον ΑΡΗ κι αν έχει εξασφαλίσει την άνοδο ήδη στη Football League: «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο ΑΡΗΣ και βάσει αποτελεσμάτων διαθέτει την ποιοτικότερη ομάδα. Έχει έναν πολύ έμπειρο και καλό προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκα κι εγώ το προηγούμενο εξάμηνο για λίγο. Θεωρώ ότι βρίσκεται δίκαια εκεί που είναι. Εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα».

Για την άποψη που σχημάτισε για τον Νίκο Αναστόπουλο από τη μεταξύ τους συνεργασία: «Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τον κ. Αναστόπουλο και του εύχομαι τα καλύτερα».

Για το αν η βαθμολογική διαφορά του ΑΡΗ οφείλεται στην ποιότητα του ρόστερ του που απαρτίζεται από παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες: «Οι παίκτες του ΑΡΗ είναι σχεδόν όλοι επιπέδου Superleague, είτε έπαιζαν είτε είχαν μικρότερη συμμετοχή. Είναι πολύ υψηλής ποιότητας και σε συνδυασμό με την οργάνωση, τη διοικητική σταθερότητα που έχει ο ΑΡΗΣ και τον κόσμο που αποτελεί τη δύναμή του τα πράγματα ήταν πολύ απλά φέτος για την ομάδα. Δεν του ταιριάζει αυτή η κατηγορία».

Για το τι έφταιξε και ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο από πέρσι: «Επειδή έχω παίξει αρκετά χρόνια σε αυτή την κατηγορία, πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ δεν είχε την εμπειρία να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Συναντάς πρωτόγνωρα πράγματα, άσχημους αγωνιστικούς χώρους, αντιπάλους που κλείνονται και προσπαθούν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο. Πέρσι ο ΑΡΗΣ άλλαξε και 2-3 διοικήσεις κι αυτό δεν προσφέρει σταθερότητα στους παίκτες και στον κόσμο, δεν υπήρχε όραμα όπως φέτος».

Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο της Καλαμαριάς: «Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση. Αρκετοί λένε ότι αυτά είναι λεπτομέρειες όμως για τους ποδοσφαιριστές είναι κάτι πολύ βασικό γιατί εκεί πάνω προσπαθείς να βγάλεις αποτέλεσμα. Ακόμα και οι μπάλες παίζουν ρόλο και μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον τρόπο που αγωνίζεται: «Προσπαθούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό στις προπονήσεις ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε σωστά. Οι περισσότεροι παίκτες που ήρθαμε στην τελευταία μεταγραφική περίοδο είναι όλοι παίκτες με ποιότητα. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο κι αν βοηθήσει ο καιρός θα γίνει ένα καλό παιχνίδι με τον ΑΡΗ».

Για τον αγώνα του Σαββάτου με τον ΑΡΗ και τους στόχους της ομάδας του τη φετινή σεζόν: «Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι να γίνουμε ένα δυνατό σύνολο και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Τέτοια παιχνίδια μπορούν να τονώσουν την ψυχολογία της ομάδας και τον περιμένουμε πως και πως».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες στις κατηγορίες εκτός Superleague: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο, πολλά παιδιά παλεύουν για την επιβίωσή τους. Νομίζω ότι αυτό κάνει όλο και χειρότερο το ποδόσφαιρό μας. Υπάρχουν παράγοντες που δεν συμπεριφέρονται σωστά στους ποδοσφαιριστές».

Για το πέρασμά του από τον ΑΡΗ και τι πρόσημα βάζει στα 2,5 χρόνια που φόρεσε την φανέλα της ομάδας: «Κοιτώντας στο παρελθόν, το γεγονός ότι δεν έπαιξα όσο θα ήθελα οφείλεται και σε μένα και στους άλλους, είναι 50-50. Υπήρχαν διάφορα προβλήματα. Ένα από αυτά ήταν ότι εγώ ήρθα αγωνιζόμενος σε άλλη θέση, ο κόσμος με έμαθε σε διαφορετική, υπήρχαν και πολλές αλλαγές προπονητών. Άλλαξα 12-13 προπονητές στα χρόνια που αγωνίστηκα στον ΑΡΗ. Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να βρουν μια σταθερότητα όταν αλλάζουν τόσοι προπονητές και διοικήσεις».

Για το ποιον προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκε στον ΑΡΗ ξεχωρίζει: «Πήρα πράγματα από πολλούς προπονητές. Ευγνωμονώ περισσότερο τον κ. Τσιώλη που με πήρε στην ομάδα και τον κ. Μασάδο που με έβαλε να παίξω και τον οποίο θεωρώ πολύ καλό προπονητή. Φαίνεται αυτό και από την μετέπειτα πορεία του. Βρίσκεται σταθερά σε μία ομάδα στην Πορτογαλία και την έχει οδηγήσει και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για το αν αποτελεί κίνητρο για τον ίδιο ο αγώνας με τον ΑΡΗ: «Για όλους τους ποδοσφαιριστές αποτελεί κίνητρο. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με σεβασμό απέναντι στον ΑΡΗ, τον κόσμο και τους παίκτες του χωρίς προκλήσεις».

Για το αν πιστεύει ότι ο ΑΡΗΣ χρειάζεται πολλές αλλαγές ενόψει της επόμενης χρονιάς στη Football League: «Είναι αρκετά δύσκολη κατηγορία, έχει διαφορές σε σχέση με την Γ’ Εθνική. Οι ομάδες διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα με παίκτες που δεν βρίσκουν θέση στη Superleague. Από την άλλη, και πάλι ο ΑΡΗΣ θα συναντήσει ομάδες με κλειστές άμυνες, δυνατό παιχνίδι. Πιστεύω ότι στην έδρα του δεν θα έχει πρόβλημα, οι ποδοσφαιριστές που ήδη έχει μπορούν να ανταπεξέρθουν πολύ εύκολα στην κατηγορία και η ομάδα με κάποιες μικρές προσθήκες να πάει καλά. Αυτό νομίζω θα κάνει και ο προπονητής».

Προτεινόμενα Άρθρα