Δύο χρώματα, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας!

από AllAboutARIS

Σχεδόν από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του, ο ΑΡΗΣ επέλεξε το κίτρινο και το μαύρο. Σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και γενικά του Βυζαντίου, που είχε στενές σχέσεις με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οπότε η επιλογή των χρωμάτων ήταν κάτι σαν μονόδρομος.

Για να τα κρατήσει όμως, μερικά χρόνια αργότερα, χρειάστηκε να δώσει έναν αγώνα ποδόσφαιρου. Το 1925, η νεοσύστατη τότε Ένωση Κωνσταντινουπολιτών (ΑΕΚ Θεσσαλονίκης), από την οποία προήλθε αργότερα ο ΠΑΟΚ, ήθελε τα ίδια χρώματα. Μάλιστα η κόντρα έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν τέσσερις Κωνσταντινουπολίτες παίκτες του ΑΡΗ, οι Βεντουρέλης, Αρμάς, Πάγκαλος, Μαλτζέζος πήγαν στην ΑΕΚΘ, παίρνοντας μαζί τους, όπως λέγεται, και μέρος του ιματισμού.

Υπήρξαν ανταλλαγές επιστολών και τελικά οι δύο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά πριν τελειώσει το ημίχρονο ισοφάρισε. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες των Κιτρινόμαυρων ήταν σαρωτικοί κι έφθασαν στη νίκη με 5-2, κερδίζοντας έτσι τα χρώματα που είχα επιλέξει από την ημέρα ίδρυσής τους.

Για την ιστορία, σε εκείνο το παιχνίδι για τον ΑΡΗ αγωνίστηκαν οι: Κοτρότσης, Νακόπουλος, Οπλοποιός, Γιακουμής, Κώστας Βικελίδης, Ηλιάδης, Μπαρίτας, Αγοραστός, Ιωαννίδης, Αγγελάκης και Βλαχόπουλος.

Το παιχνίδι έγινε στις 9 Αυγούστου 1925, στις 18:00, στο γήπεδο του Ηρακλή.

Προτεινόμενα Άρθρα