Ξιφασκία: Εξαιρετική η εμφάνιση του Θωμά Αβραάμ Γρόλλιου στο ευρωπαϊκό κύπελλο Σπάθης στη Σόφια (pics)

από AllAboutARIS

Συνεχίζονται οι επιτυχίες και οι εξαιρετικές επιδόσεις από τους ξιφομάχους του ΑΡΗ και στο ευρωπαϊκό κύπελλο Σπάθης Etropolski στη Σόφια.

Το χρονικό διάστημα από 17-19 Νοεμβρίου όπου πραγματοποιήθηκε το τουρνουά ο σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε από τρεις αθλητές τους, Θωμά Αβραάμ Γρόλλιο, Μιχάηλ Παπαδόπουλο και Ευθύμιο Γιακουστίδη, οι οποίοι προκρίθηκαν με βάση την ελληνική κατάταξη.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου αγωνίστηκε ο Αριστοτέλης Γρόλλιος στην κατηγορία U14 οποίος κατέκτησε την 51η θέση ανάμεσα σε 74 αθλητές. Την επόμενη ημέρα αγωνίστηκαν οι έφηβοι μας με τον Θωμά να κάνει εξαιρετική εμφάνιση στους ομίλους και αήττητος να περάσει στην φάση των νοκ αουτ. Εκεί πέρασε άνευ αγώνα στο ταμπλό των 128 όπου συνέχισε αήττητος μέχρι και το ταμπλό των 16. Για την είσοδο του στην οκτάδα ηττήθηκε από τον αντίπαλο του και κατέκτησε την 11η θέση ανάμεσα σε 241 αθλητές από 22 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας των ΗΠΑ η οποία εκπροσωπήθηκε με 20 από τους καλύτερους της αθλητές.
Ο Μιχαήλ Παπαδόπουλος με 2 νίκες στους ομίλους κατάφερε να προκριθεί στο ταμπλό των 256, όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στο ταμπλό των 128 και κατέκτησε την 163η θέση. Ο Ευθύμιος Γιακουστίδης δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό και έλαβε την 223η θέση.

Την επόμενη ημέρα οι αθλητές μας αγωνίστηκαν και στα ομαδικά σε σύνολο 43 ομάδων με τον Γρόλλιο να συμμετέχει στην ομάδα Ελλάδα 1 και να κατακτά την 14η θέση, τον Παπαδόπουλο στην ομάδα Ελλάδα 5 και να κατακτά την 39η θέση και τον Γιακουστίδη στην ομάδα Ελλάδα 6 να κατακτά την 40η θέση.
Τους αθλητές μας συνόδευσαν οι προπονητές Παναγιώτης Τεληπορανίδης και Γιώργος Τσουρούτας.

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ και το τμήμα ξιφασκίας συγχαίρουν τους αθλητές και εύχονται ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Προτεινόμενα Άρθρα