Με πρωτοβουλία των ομάδων δεν έγιναν αγώνες στο Πόλο Γυναικών!

από Αντώνης Γκάτζιος

Με πρωτοβουλία των ομάδων δεν έγινε κανένα από τα παιχνίδια της Πέμπτης για την Α1 Πόλο των γυναικών.

Οι ομάδες που μετέχουν στον όμιλο 1-5 της Γ΄ φάσης αποφάσισαν να μην αγωνιστούν στα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα, έπρεπε να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Γλυφάδα-Ολυμπιακός και Εθνικός-Βουλιαγμένη. 

Απ’ τη στιγμή που η ΚΟΕ δεν πήρε καμία απόφαση για αναβολή των αγώνων προς αποφυγήν εξάπλωσης του κορωνοϊού, Βουλιαγμένη, Εθνικός, Ολυμπιακός και Γλυφάδα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν. 

Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΟΕ είχε αναβάλλει τις αναμετρήσεις της Α2 πόλο των ανδρών και όλους τους αγώνες ατομικών αθλημάτων, όχι όμως και τους αγώνες της Α1 γυναικών. 

Νωρίτερα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης είχε ζητήσει την αναβολή των αγώνων της Α1 γυναικών. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε. 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: “Σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε λόγω του κορωνοϊού, θα θέλαμε να παραθέσουμε τον προβληματισμό μας. Όλα τα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ, ΝΒΑ) εγχώρια, ευρωπαϊκά, καθώς και τα προολυμπιακά, αναβλήθηκαν για τις επόμενες, τουλάχιστον, 2 εβδομάδες.

Μετά την αναβολή των εγχώριων πρωταθλημάτων κολύμβησης, Α2 ανδρών, αλλά και Παίδων, προβληματισμό έχει δημιουργήσει η συνέχιση του πρωταθλήματος Α1 γυναικών. Εμείς, ως αθλητές, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να αγωνιζόμαστε, αλλά σε τέτοιες περιστάσεις η ανθρώπινη υγεία είναι πάνω από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή, καθώς τίθεται θέμα υγείας για τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους παράγοντες, αλλά και τα οικεία πρόσωπα με τα οποία συναναστρέφονται. Δυστυχώς, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, καταλαβαίνουμε πως πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα για την ασφάλεια όλων μας”.

Πηγή: novasports.gr

Προτεινόμενα Άρθρα