Τώρα τον γουστΑΡΗΣ!

από AllAboutARIS

Μεγάλοι νικητές στο ντέρμπι της Μίκρας οι «κίτρινοι», αν και δεν βρέθηκαν στην καλύτερη τους βραδιά

Μεγάλοι νικητές στο ντέρμπι της Μίκρας οι «κίτρινοι», αν και δεν βρέθηκαν στην καλύτερη τους βραδιά

Την αντεπίθεση στη Volleyleague συνεχίζει απτόητος ο ΑΡΗΣ, φτάνοντας στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του. Το συγκρότημα του Σπύρου Φίνου επικράτησε της ΑΕΚ με 3-2 στη Μίκρα, επιστρέφοντας μάλιστα από τα 1-2.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, με πολλές αυξομειώσεις στο σκορ και στην απόδοση των δύο ομάδων, οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν καλύτεροι στις λεπτομέρειες, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση ακόμα μίας νίκης.

Ο αγώνας

Η εμφάνιση του ΑΡΗ στο πρώτο σετ ήταν κατώτερη του μετρίου, παρουσιάζοντας αρκετά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Με «όπλο» της το μπλοκ, η ΑΕΚ άνοιξε σχετικά εύκολα και γρήγορα την ψαλίδα της διαφοράς (10-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ), κάνοντας το 0-1 με 19-25.

Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε και μεγάλο μέρος του δεύτερου σετ, με την Ένωση να διατηρεί τον έλεγχο και το προβάδισμα ασφαλείας που ήθελε (12-16). Κάπου εκεί όμως ξεκίνησε η αντεπίθεση του ΑΡΗ, που με Αρμενάκη, Παπαδημητρίου και Κυριακίδη, γύρισε το σετ και μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση του. Το φινάλε εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι, με τον Αρμενάκη να κάνει το 28-26 και να φέρνει το ματς στα ίσια.

Στο τρίτο σετ ο ΑΡΗΣ εμφάνισε τις παθογένειες που είχε στο ξεκίνημα του ματς, «κυνηγώντας» και πάλι την ΑΕΚ από την αρχή. Με τους Παγιάν και Πέτρογλου να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν και πάλι (10-16), ενώ δεν έχασαν τη συγκέντρωση του ούτε όταν οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν (20-22), κάνοντας το 1-2 με 20-25.

Ο ΑΡΗΣ αν και βρέθηκε ξανά πίσω δεν πτοήθηκε και μπήκε δυνατά στο τέταρτο σετ, κάνοντας ένα γρήγορο 5-0, ενώ διατήρησε το +5 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-3). Οι «κίτρινοι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κακή υποδοχή της ΑΕΚ και την μέτρια εικόνα της Ένωσης, φτάνοντας έτσι με σχετική άνεση στο 25-19 και το 2-2 στα σετ.

Οι κρίσιμοι πόντοι που πήρε ο ΑΡΗΣ στο τάιμ μπρέικ από Αρμενάκη, Κυριακίδη και Παπαδημητρίου ανέτρεψαν γρήγορα το αρχικό προβάδισμα της Ένωσης (4-6). Όπως στο δεύτερο σετ, έτσι και στο πέμπτο ο Αρμενάκης ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος, διαμορφώνοντας το 15-12 και το τελικό 3-2.

Τα σετ: 19-25, 28-26, 20-25, 25-19, 15-12

Προτεινόμενα Άρθρα