Αποσύρεται από την διεκδίκηση των Ολυμπιακών του 2024 η Βουδαπέστη

από AllAboutARIS

Οι περισσότερες από 266 χιλιάδες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την υποψηφιότητα της ουγγρικής πρωτεύουσας «δένουν τα χέρια» των υπευθύνων.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι αρκούσαν μόλις 138.000 υπογραφές (το 10% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Βουδαπέστης) για να καταστεί υποχρεωτική η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο Μπάλαζ Φούριες, επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών αγώνων του 2024 παραδέχτηκε ότι πλέον δεν υπάρχει επιστροφή: «Νομίζω πως το πλοίο έχει ήδη σαλπάρει… Χάθηκε η ενότητα στην προσπάθεια διεκδίκησης κι αυτό μειώνει δραματικά τις πιθανότητες μας κόντρα στις υποψηφιότητες του Παρισιού και τους Λος Αντζελες».

Εφόσον η Βουδαπέστη αποσύρει τελικά την υποψηφιότητά της για τους Ολυμπιακούς του 2024, απομένουν μόλις δύο πόλεις. Ανάμεσα στο Παρίσι και το Λος Άντζελες θα πρέπει να αποφασίσει η ΔΟΕ με την σχετική ψηφοφορία να διεξάγεται στη Λίμα του Περού στις 13 Σεπτεμβρίου 2017.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στην κούρσα για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων είχαν τεθεί αρχικά το Αμβούργο, η Βοστόνη, η Ρώμη, η Βουδαπέστη και το Παρίσι. Το Αμβούργο όμως αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά το «όχι» που είπαν οι πολίτες στο στο σχετικό δημοψήφισμα που είχε διεξαχθεί. Η Βοστόνη αποσύρθηκε λόγω του δυσθεώρητου κόστους με το Λος Άντζελες να καταθέτει τελικά φάκελο, ενώ η Ρώμη απέσυρε την υποψηφιότητά της για τον ίδιο περίπου λόγο αφού η νεοεκλεγεία δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι, δεν υποστήριζε αυτό το ενδεχόμενο λόγω του υψηλού κόστους.

Προτεινόμενα Άρθρα