Έτοιμος για τον επόμενο τίτλο (pics)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Όταν κάνεις πρωταθλητισμό θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις και θυσίες"

Η επιτυχία του Πέτρου Σκαφιά είναι καθρέφτης της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο τμήμα Kick Boxing του Α.Σ. ΑΡΗΣ. Ο 22χρονος πρωταθλητής δουλεύει σκληρά, υπό τις οδηγίες του προπονητή του Στέλιου Σκέμπη και σε συνδυασμό με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, η ανοδική του πορεία είναι φυσικό επακόλουθο.
Τον πετύχαμε σε προπόνηση στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον… ανακρίναμε για την μέχρι τώρα καριέρα του, αλλά και τα επόμενά του βήματα.

– Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το Kick Boxing;
Ξεκίνησα με το ποδόσφαιρο, όπως οι περισσότεροι. Στα 12 απογοητεύτηκα και είπα να δοκιμάσω ένα ατομικό άθλημα, στο οποίο και να χάσω θα ξέρω ότι εγώ έχω την ευθύνη.

– Προφανώς έπαιξε ρόλο και το ότι είσαι πολύ καλός…
Αυτό φάνηκε μετά από καιρό, χρειάστηκε υπομονή. Μου άρεσε, όμως, από την πρώτη στιγμή γιατί ήμουν και παιδί που μάλωνε στο σχολείο (γέλια).

– Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποιος για να ασχοληθεί με το άθλημα σε υψηλό επίπεδο;
Το Kick Boxing απαιτεί σίγουρα δύναμη, αλλά και αυτοσυγκέντρωση, μυαλό και τεχνική.

– Πώς είναι η καθημερινότητά σου;
Πλέον ασχολούμαι επαγγελματικά με το άθλημα. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις και θυσίες. Με λίγα λόγια, η ζωή σου δεν θα είναι κανονική. Χρειάζεται να ακολουθείς συγκεκριμένη διατροφή και ωράριο, το πρόγραμμα είναι αυστηρό.

– Έχεις χρόνο για να ξεκουραστείς;
Το σώμα πρέπει να αναπαύεται για να αποδίδει καλύτερα, οπότε έχω ρεπό μια μέρα την εβδομάδα. Αλλά και καθημερινά είναι απαραίτητο να χαλαρώνω μετά την προπόνηση.

– Ποια είναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχεις πετύχει;
Είμαι κάτοχος ζώνης W.K.N., δηλαδή της παγκόσμιας επαγγελματικής ομοσπονδίας, στα 80 κιλά, την οποία κέρδισα πέρυσι τον Ιούνιο.

– Πότε είναι οι επόμενοι αγώνες σου;
Έχω την αναμέτρηση για τη ζώνη «NoLimits» στις 3 Ιουνίου στην Αθήνα. Προηγείται, βέβαια, ένας αγώνας στη Θεσσαλονίκη στις 13 Μαΐου για το G.F.C. (Greek Fighting Championship – Ελληνικό Πρωτάθλημα Μαχητών).

– Έχεις και κοινό, καθώς πολλοί έρχονται να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις σου.
Το άθλημα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα και γίνεται πιο εμπορικό. Ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι είναι ωραίο να ασχολείται κάποιος με αθλήματα και να γεμίζει τον χρόνο του με αυτόν τον τρόπο που προσφέρει θέαμα.

– Πες μας λίγα λόγια για τον προπονητή σου, Στέλιο Σκέμπη, και τους συναθλητές σου.
Ο προπονητής μου και γενικά όλη μου η ομάδα με βοηθάει πάρα πολύ. Ό,τι έχω κάνει το έχω πετύχει μαζί τους. Κάνω και άλλα αθλήματα για να ανέβει η φυσική μου κατάσταση, όπως κολύμβηση, μαζί με τον Κάρολο Μονόρι, από το πόλο του ΑΡΗ. Επίσης, είναι και ο δάσκαλός μου ο Δημήτρης Τσίκος, με τον οποίο γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς και όλοι μου οι συναθλητές, που με στηρίζουν στην προπόνηση, ακόμη και ψυχολογικά, ο χορηγός μου Κωνσταντίνος Κούστας και ο διατροφολόγος μου Αναστάσιος Βαμβάκης. Φυσικά, υπάρχει και ο κόσμος του ΑΡΗ που μου δίνει στήριξη. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.

Προτεινόμενα Άρθρα