Έκανε το «μπαμ» η Πολωνία με Τσεχία

από AllAboutARIS

Με το δεξί μπήκε στο Ευρωμπάσκετ η Πολωνία, επικρατώντας της Τσεχίας με 99-84, τοποθετώντας στο σακούλι της το πρώτο ροζ φύλλο για την διοργάνωση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ματέους Πονίντκα με 26 πόντους, 9 τελικές πάσες και 4 ριμπάουντ. Σπουδαία συνεισφορά είχε και ο Έι Τζέι Σλότερ με 23 πόντους παρέα με 2 ριμπάουντ. Άλλους 12 πόντους πρόσθεσε ο Μιχάλ Σοκολόφσκι.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιαν Βέσελι είχε 17 πόντους. Ο Τζάρομιρ Μπόχατσικ κατέγραψε 13 πόντους μαζί με 3 ριμπάουντ. Μεστή εμφάνιση έκανε και ο Πάτρικ Άουντα με 10 πόντους.

Στην πρώτη περίοδο και στα εναρκτήρια λεπτά οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο να κυριαρχήσουν, με τους Πολωνούς να παίρνουν ένα προβάδισμα, (9-7) να κάνουν ένα σερί 9-0 και με μπροστάρη τον Ματέους Πονίντκα να νιώθουν μία ασφάλεια.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Τσεχία αποφασισμένη να μην πέσει αμαχητί στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ. Πάντως, στις πρώτες στιγμές φαινόταν πως το σύνολο του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ ήταν εκτός κλίματος αγώνας (36-25). Στο τηλεφώνημα ανάγκης απάντησε αρχικώς o Τζάρομιρ Μπόχατσικ και στη συνέχεια ο Γιαν Βέσελι. Η Τσεχία επέστρεψε με ένα επιμέρους 16-5 (43-41) και το ημίχρονο να κλείνει με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ισόπαλες.

Στα τελευταία δέκα λεπτά η Τσεχία επιδίωξε να πράξει την ανατροπή, όμως η Πολωνία έμεινε προσηλωμένη στο πλάνο της και με τους δύο βασικούς πόλους να είναι πάντοτε «παρών». Οι άτυπα γηπεδούχοι επικράτησαν με 99-84.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 46-46, 69-63,

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα