Ο Καλόγηρος έκανε ντεμπούτο στην Ελλάδα και… ήταν game-changer

από Γιώργος Γκάτος

Οι συμμετοχές του Ανδρέα Καλόγηρου στη φετινή πορεία του ΑΡΗ Midea είναι μετρημένες στο δάχτυλο του ενός χεριού και χρονικά… ελάχιστες.

Ο Τολιόπουλος έβαλε τα μεγάλα τρίποντα, όλη η ομάδα αμύνθηκε μανιωδώς για να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά αυτός που δεν περίμεναν σίγουρα στον Παναθηναϊκό ήταν ο Ανδρέας Καλόγηρος.

Ο 22χρονος φόργουορντ όσο και αν φαίνεται απίστευτο, έκανε το ντεμπούτο του στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Είχαν προηγηθεί φέτος τρεις συμμετοχές, όλες στο Eurocup. 3:40 κόντρα στην Τρέντο, 1:51 κόντρα στην Γκραν Κανάρια και 1:06 κόντρα στην Ουλμ.

Ο Ανδρέας Καλόγηρος ήρθε από την άκρη του πάγκου και αγωνίστηκε για 09:19, δίνοντας πολύ μεγάλες μάχες κάτω από το καλάθι. Μέτρησε 3 κλεψίματα ιδιαίτερα σημαντικά για το μομέντουμ, αφού δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να βρει λύσεις κάτω από το καλάθι με ευκολία.

Θα είναι σίγουρα ένας αγώνας που θα θυμάται, καθώς το εν Ελλάδι ντεμπούτο του συνοδεύτηκε με ένα τεράστιο διπλό στο ΟΑΚΑ. Πάνω απ’ όλα όμως θα θυμάται ότι ήρθε στον ΑΡΗ το καλοκαίρι για να βοηθήσει στη προετοιμασία, κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στο ρόστερ μια μαραθώνιας σεζόν και είδε τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται σε μια από τις πιο δύσκολες συνθήκες αγώνα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα