Αμυντικά τρομάζει, επιθετικά όλο και ανεβαίνει!

από Γιώργος Γκάτος

Δεν χρειάζονται συστάσεις για την αμυντική παρουσία του ΑΡΗ Midea σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι “Κιτρινόμαυροι” παραμένουν σταθερά από τις πρώτες αγωνιστικές η καλύτερη άμυνα του Eurocup, καθώς μετά από 17 αγωνιστικές δέχονται μόλις 75 πόντους ανά παιχνίδι.

Και μπορεί αυτό ως «ξερός» αριθμός να μην λέει τίποτα, όμως υπάρχουν και τα παρακάτω. Ο ΑΡΗΣ ωθεί τους αντιπάλους του σε 17,1 λάθη ανά αγώνα (2η καλύτερη αμυντική επίδοση στη διοργάνωση), τους αναγκάζει να εκτελούν με 53,7% στο δίποντο (6η καλύτερη αμυντική επίδοση στη διοργάνωση) και με 32,7% στο τρίποντο (2η καλύτερη αμυντική επίδοση στη διοργάνωση).

Με άλλα λόγια; Η aggressive άμυνα που εφαρμόζει ο Γιάννης Καστρίτης, βραχυκυκλώνει τους αντιπάλους του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ουλμ, που έμεινε στους 66 πόντους εντός έδρας.

Παράλληλα όμως, ο ΑΡΗΣ κάνει μεγάλες επιθετικές εμφανίσεις τον τελευταίο μήνα. 93 πόντοι στην έδρα της ΑΕΚ, 98 κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου και 86 στην έδρα της Ουλμ. Κοινή συνισταμένη ότι οι “Κιτρινόμαυροι” παίζουν άμυνα στην ένταση που θέλουν και αποκτούν χημεία στην επίθεση, βλέποντας την επιθετική συγκομιδή τους όλο και να μεγαλώνει.

Προτεινόμενα Άρθρα