Ο Λευτέρης Αρβανίτης εφ’ όλης της ύλης στο AllAboutARIS TV Basketball Edition (vid)

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS TV Basketball Edition, για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την ΚΑΕ ΑΡΗΣ, κυρίως με την ΑΜΚ αλλά και την δύσκολη καθημερινότητα.

Για την ΑΜΚ στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ: “Είχαμε μιλήσει πριν 2 χρόνια για αυτή την ΑΜΚ μετά τη φυγή του κ.Γουλιέλμου από τα διοικητικά της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Σαν ΑΣ ΑΡΗΣ βγήκαμε μπροστά για να κρατήσουμε ζωντανή την ομάδα, ώστε να ξεχρεώνει τα παλιά της χρέη και να την βάλουμε σε έναν σωστό δρόμο αυτοσυντήρησης και ανάπτυξης.

Καθυστέρησε γιατί έπρεπε να βρούμε το κατάλληλο τάιμινγκ ώστε και ο κόσμος να είναι ζεστός και να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτή προοριζόταν για το τέλος της σεζόν, λόγω και της μείωσης των χρεών που θα έχουμε. Αυτό θα άρεσε στον κόσμο και θα συμμετείχε σίγουρα πιο ενεργά. 

Όμως, όπως εξηγήσαμε και στη συνέντευξη τύπου, ο προγραμματισμός βγήκε εκτός λόγω των χρημάτων από τη φορολογία του στοιχήματος που δεν θα έρθουν σύντομα. Αυτά τα χρήματα θα δοθούν τον Ιανουάριο του 2023. Υπήρξαν και τα χαμένα έσοδα από τα κλειστά γήπεδα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Χάθηκε ένα μεγάλο ποσό. Η ομάδα έχει ανάγκη τη βοήθεια του κόσμου. Έτσι επισπεύσθηκε η διαδικασία και ανοίξαμε την ΑΜΚ με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να πηγαίνουν στην καθημερινότητα της ομάδας. Για παράδειγμα, όπως οι δόσεις σε Τζένκινς-Σανικίτζε ή οι δόσεις της εφορίας ή διάφορα άλλα τέτοια. Τα χρέη είναι πολύ μεγάλα, μεγαλύτερα και από το ύψος της ΑΜΚ.”

Για την ανταπόκριση: Δεχτήκαμε πολλά θετικά μηνύματα μετά την συνέντευξη τύπου, ώστε να πάρει μέρος ο κόσμος που βοηθάει πάντα, όπως κάνει και με εισιτήρια πόρτας/διαρκείας. Όπως συμμετείχαμε όλα τα μέλη του ΔΣ, έτσι ξεκίνησε και ο κόσμος. Ο κόσμος βοηθάει πάντα το σύλλογο με τη συμμετοχή του. Στόχος φυσικά είναι να έρθουν κοντά στην ομάδα, άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα, όπως είπε και ο κ. Ρουσιαμάνης. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έρχονται οι άνθρωποι τους οποιούς περιμέναμε. Ξεκινήσαμε θετικά και θα συνεχίσουμε με καμπάνιες, όπως βίντεο με μηνύματα από παλιούς παίκτες και παράγοντες. Όλοι είναι προς μια κατεύθυνση στήριξης της ομάδας. Θέλουμε στο τέλος της σεζόν να κάνουμε απολογισμό ώστε να δούμε που έχει φτάσει το ύψος των χρεών. Είναι δύο χρόνια πάρα πολύ δύσκολα, με πανδημία, οικονομική και ενεργειακή κρίση. Έχουν αντίκτυπο αυτά σε κάθε οικογένεια. Θα ενημερωθεί ο κόσμος στο τέλος της σεζόν.”

Για την θετική εικόνα του κόσμου και πόσο δύσκολη είναι η διευθέτηση των υποχρεώσεων: “Η καθημερινότητα είναι δύσκολη, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να συντηρούμε την ομάδα. Γίνεται αγώνας για τη διευθέτηση των υποχρεώσεων και από ανθρώπους που δεν φαίνονται. Πάντα το λέμε στον κόσμο ότι παλεύουμε για να δώσουμε λύσεις. Η δική μας προσπάθεια όμως δεν φτάνει, γιαυτό ανοίξαμε και την ΑΜΚ.”

Για τα χρήματα από το στοίχημα: “Όταν δόθηκαν τα χρήματα πέρυσι (προκαταβολή), η ΚΥΑ ήταν ξεκάθαρη για το πόσα χρήματα θα πάνε στο μπάσκετ. Η κυβέρνηση προόριζε 31 εκατ. για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Το 15% θα πήγαινε στο μπάσκετ, τα περισσότερα δόθηκαν… Το ποσό που απέμενε δεν μαζεύτηκε και δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα. Βέβαια το ποδόσφαιρο τα πήρε όλα.”

Για τον λόγο που ο Α.Σ πήρε λιγότερα χρήματα: “Η εξήγηση του υπουργείου ήταν πως ο ΑΡΗΣ είχε λιγότερα χρήματα στην Α1 ή τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό είναι λάθος και νομίζω το κατάλαβαν στην κυβέρνηση και στις επόμενες δόσεις θα αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα.”

Για τη μείωση του χρέους του Α.Σ: Σύντομα θα κάνουμε συνέντευξη τύπου και θα αναφέρουμε πόσο μειώθηκαν μετά και τη δικαστική μάχη που κερδίσαμε…. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους ήταν πρόστιμα, τα οποία διαγράφονται μετά την απόφαση του δικαστηρίου.”

Και πρόσθεσε:

Ο ΑΡΗΣ μπήκε στο Άρθρο 99, με τη δική μου διοίκηση το 2013. Το Ελληνικό Δημόσιο από τότε, έχει εισπράξει σχεδόν όλο το ποσό που όφειλε το 2012 η ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Μιλάμε για πάνω από 2 εκατομμύρια, χωρίς κούρεμα αφού έτσι έλεγε ο νόμος. Απλά οι διακανονισμοί ήταν μακροχρόνιοι. Αυτός ο διακανονισμός λήγει στο τέλος του 2022. Έχει μείνει ένα μικρό ποσό. Τελειώνει!

Παράλληλα, προς παίκτες και τρίτους, έχουν εξοφληθεί όλοι. Εκτός από τον Χρήστο Ταπούτο, που έχει να λαμβάνει ένα μικρό υπόλοιποι και τον ευχαριστούμε για την υπομονή του. Όλοι έχουν πάρει τα χρήματα τους, με ένα κούρεμα για το Άρθρο 99. Ήταν 50% κούρεμα, στο υπόλοιπο που τους χρωστούσε ο ΑΡΗΣ. Να φέρω ένα παράδειγμα. Ένας αθλητής είχε υπογράψει συμβόλαιο 300 χιλιάδες ευρώ. Πληρώθηκε από τον ΑΡΗ 230 χιλιάδες ευρώ. Άρα, από τις υπόλοιπες 70 χιλιάδες, κουρεύτηκε το 50% και έτσι ο ΑΡΗΣ γλίτωσε 35 χιλιάδες ευρώ. Ουσιαστικά, ο ΑΡΗΣ κέρδισε ένα 10% από αυτό το κούρεμα. Τα λεφτά τα έχουν πάρει σχεδόν όλοι. Περίμεναν αλλά τα πήραν. Άλλο ότι ο ΑΡΗΣ χρωστάει, άλλο ότι δεν πληρώνει. Πληρώνει όταν είμαστε εμείς. Με κάθε τρόπο, με κάθε θυσία, θα πρέπει έστω σε αυτή τη μορφή, όπου ο ΑΡΗΣ παλεύει, να είναι εδώ! Θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι. Είμαστε εδώ και παλεύουμε!

Για τα Ban και την προσπάθεια που έγινε: “Φέτος, έγιναν πιο διαλλακτικοί από πλευράς FIBA και χωρίς να ζητήσουμε χρήματα, με χρήματα του ΔΣ και φίλων του ΑΡΗ που έφεραν χρήματα στην ομάδα, εξοφλήσαμε τα 4 από τα 8 ban. Έχουμε σε διακανονισμό Σανικίτζε-Τζένκινς που τηρείται με νύχια και με δόντια. Για την υπόθεση του Μαρμπλ γνωρίζεται. Υπάρχει και του Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς, που έχει μια πολύ καλή ρύθμιση, μας βοήθησε και τον ευχαριστούμε. Κάνει υπομονή και περιμένει να του βάζουμε σιγά-σιγά τα χρήματα. Από τους οκτώ, έχουν μείνει τέσσερις και περιμένουμε ως το τέλος του 2022 να έχουν τελειώσει όλα..”

Για το Παλέ: “Ποτέ δεν ήμουν λαϊκιστής. Το θέμα έχει… φρενάρει και είναι θέμα του υπουργείου, μέχρι να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να λειτουργεί ομαλά για να συντηρεί το γήπεδο. Σε αυτή τη φάση με την ενεργειακή κρίση ίσως είναι και καλύτερα… Όταν με το καλό βρεθεί χρηματοδότης που θα εγγυηθεί, θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες.”

Για το μακροπρόθεσμο πλάνο: “Προφανώς θέλουμε χρηματοδότη, για την ώρα δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα. Ο ΑΡΗΣ ψάχνει επενδυτή από την εποχή του Κοντομηνά. Είναι υψηλές οι απαιτήσεις της ομάδας. Πρέπει να διεκδικούμε πράγματα και αυτό θα γίνει μόνο αν έρθει ένας άνθρωπος που θα βάζει αρκετά χρήματα κάθε χρόνο.”

Για τη συνεργασία ΠΑΕ-ΚΑΕ και Α.Σ: “Με τον κ.Καρυπίδη μιλάμε συχνά, για θέματα που απασχολούν τον σύλλογο. Του έχω ζητήσει πολλές φορές τη βοήθειά του για το μπάσκετ. Δύο χρόνια τώρα έχει υποστεί πολλές ζημιές με την πανδημία και χρέη του παρελθόντος, δεν μπορώ να τον πιέσω.”

Για την εκδήλωση για τα 108 χρόνια και τον Άλκη: “Η προσπάθειά μας είναι να βγάζουμε πάντα τον ΑΡΗ προς τα έξω. Δυστυχώς λόγω πανδημίας δεν έχουμε καταφέρει να γιορτάσουμε όπως θέλουμε… Για φέτος σκεφτόμασταν να κάνουμε μια μεγάλη εκδήλωση, ωστόσο η δολοφονία του Άλκη μας οδηγεί σε μια πιο ταπεινή γιορτή. Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε, γι’αυτό η φετινή γιορτή θα είναι αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Άλκη.”

Προτεινόμενα Άρθρα