Αλ-Κελαϊφί: Ο ιδιοκτήτης της Παρί απειλείται με ποινή φυλάκισης 28 μηνών

από AllAboutARIS

Με ποινή φυλάκισης 28 μηνών κινδυνεύει ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαΐφι.

Η Εισαγγελία του ελβετικού δικαστηρίου, η οποία δικάζει την υπόθεση του σκανδάλου FIFAgate πρότεινε τη συγκεκριμένη ποινή, με τα μεγάλα ΜΜΕ της Γαλλίας να μεταφέρουν τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Επιπλέον, έγινε πρόταση για 35 μήνες φυλάκιση για τον Ζερόμ Βάλκε (πρώην νούμερο 2 της παγκόσμιας ομοσπονδίας) από την Εισαγγελία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση διαφθοράς έχει να κάνει με τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και του 2030.

Αφενός, ο Βάλκε φέρεται να άσκησε επιρροή για την απονομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των δύο διοργανώσεων στο beIN, στο οποίο είναι ισχυρός άνδρας ο Νασέρ Αλ-Κελαΐφι. Με αντάλλαγμα μία πολυτελή βίλα αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ στη Σαρδηνία, η οποία αγοράστηκε το 2013 στο όνομα του, από εταιρία ιδιοκτησίας Αλ-Κελαΐφι. Όλα αυτά έγιναν, μάλιστα, λίγους μήνες πριν από την υπογραφή των πολυσυζητημένων συμβολαίων τον Απρίλιο του 2014.

Οι δύο άνδρες έχουν αθωωθεί στα πολιτικά δικαστήρια σε ό,τι αφορά την κατηγορία της δωροδοκίας, αλλά στην έφεση, στην οποία άσκησε η Εισαγγελία εξετάζεται εκ νέου η κατηγορία της διαφθοράς. Δηλαδή αν η παγκόσμια ομοσπονδία αν θα ήταν εφικτό να παραχωρηθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε άλλο πάροχο έναντι μεγαλύτερου ποσού.

Προτεινόμενα Άρθρα