Είμαι στα… χάι μου

από Γιώργος Γκάτος

«Είμαι στα χάι μου όταν σε έχω πλάι μου» τραγουδάει εδώ και δεκαετίες ο Αντύπας. Και δεν έχει και άδικο να το σκέφτεται αρκετός κόσμος για τις εμφανίσεις του Βασίλη Τολιόπουλου με τη φανέλα του ΑΡΗ Midea.

Ο αρχηγός των «Κιτρινόμαυρων» διανύει την πιο ώριμη και παραγωγική σεζόν της καριέρας του, με τον ΑΡΗ να είναι μια ανάσα πριν τα νοκ-άουτ του Eurocup, εντός πεντάδας στην Ελλάδα και με το F8 του Κυπέλλου να πλησιάζει το επόμενο διάστημα.

Δεν είναι ένα άρθρο όπου θα παραθέσουμε στατιστικά στοιχεία για τα όσα κάνει φέτος στο παρκέ ο Έλληνας γκαρντ. Δεν είναι ψέμα ότι στον ΑΡΗ νιώθουν δικαιωμένα μέχρι και τα καρεκλάκια του Παλέ για την απόφαση του να ντύσουν στα “Κιτρινόμαυρα” τον Έλληνα γκαρντ πριν δύο καλοκαίρια.

Ο Γιάννης Καστρίτης χρειαζόταν έναν Έλληνα παίκτη με επιθετικές περγαμηνές και μικρό συμβόλαιο και ο Βασίλης Τολιόπουλος έψαχνε το restart μετά από μια συνεργασία με τον ΠΑΟΚ που δεν δούλεψε.

Τα… ούτε 30χιλιάδες ευρώ της πρώτης χρονιάς, δεν αντικατόπτριζαν την αξία του παίκτη σε καμία περίπτωση. Αλλά μέσα στην νοοτροπία των Value For Money επιλογών εξαιτίας και των μεγάλων χρεών, ο Βασίλης Τολιόπουλος ήρθε και κουβάλησε τον ΑΡΗ.

Οι σκέψεις που είχε η ομάδα για ανανέωση του συμβολαίου με τον παίκτη, είχαν ξεκινήσει πολλούς μήνες νωρίτερα πριν το καλοκαίρι, οταν και έπεσαν οι τελικές υπογραφές, μετά το σύντομο πέρασμα του από την γαλλική Μπουλαζάκ.

Στα 27 του έτη, ο Βασίλης Τολιόπουλος αποδεικνύεται σε αγωνιστικός ηγέτης του φετινού ρόστερ, καθώς δεν αρνείται την ευθύνη. Τρανή απόδειξη το χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ. 25 πόντοι, 10 ασίστ και το πιο σημαντικό από αυτά, τα 12 κερδισμένα φάουλ, καθώς διάβασε την άμυνα της Ένωσης.

Δίπλα στον Γιάννη Καστρίτη τα δύο τελευταία χρόνια, ο νυν αρχηγός του ΑΡΗ έβαλε ισορροπία στην επίθεση του και έμαθε να μη φοβάται να βάλει μπροστά το σώμα του σε άμυνες, έχοντας δεχτεί πολύ… ξύλο σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανά τρεις μέρες.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα