Η ελληνική περιφερειακή γραμμή άμυνας

από Γιώργος Γκάτος

Όσο προχωρά η φετινή σεζόν, τόσες περισσότερες προσαρμογές βλέπουμε εντός των τεσσάρων γραμμών. Είναι από τις λίγες φορές που ο Γιάννης Καστρίτης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του (ο Γιάννης Σιδηροηλίας συνεχίζει την αποθεραπεία του).

Σε αυτό το παιχνίδι είδαμε τη κοινή παρουσία των Πουλιανίτη, Νετζήπογλου και Σχίζα, σε μια περιφέρεια που έδωσε λύσεις τόσο σε επίθεση αλλά κυρίως σε άμυνα.

Και οι τρεις δικαίωσαν τον Γιάννη Καστρίτη αφού ακολούθησαν κατά γράμμα τα αμυντικά τους καθήκοντα, βγάζοντας… οφ τους “κοντούς” της Θεσσαλικής ομάδας.

Ο Χάντσον τελείωσε το παιχνίδι με 6 πόντους (2-10 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/3 βολές), ο Ζάρας με 7 (1/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές), ο Καράμπελας με 7 (2/4 τρίποντα, 1/2 βολές), ο Μπερζίνς με 9 (0/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα) και ο Μούντι με 14 (4/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 0/1 βολή).

Παράλληλα, ο Στέλιος Πουλιανίτης με τον Σταύρο Σχίζα, πήραν χρόνο συμμετοχής από τον πάγκο, προσφέροντας πόντους στην επίθεση με τρίποντα. Ο πρώτος σημείωσε 6 με 2/3 σουτ πίσω από τα 6,75, ενώ ο δεύτερος 7 πόντους με 1/1 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 2/2 βολές.

Συνολικά δηλαδή, σημείωσαν τους 13 από τους 32 πόντους που σκόραρε ο ΑΡΗΣ από τον πάγκο. Οι υπόλοιποι 19 προήλθαν από τον Σακούρ Τζούστον.

Επιπλέον, φάνηκε για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικές ήταν οι μακροχρόνιες απουσίες τους τη φετινή σεζόν. Ο Σταύρος Σχίζας έχασε σχεδόν όλο το πρωτάθλημα, αφού αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, ενώ ο Στέλιος Πουλιανίτης στάθηκε πολλαπλά άτυχος με τραυματισμούς και ιώσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα