Η πρόταση του ΑΡΗ έδειξε τον δρόμο στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

από Γιώργος Γκάτος

Η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και σε έντονους τόνους, μετά από πάρα πολύ καιρό. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι λίγο-πολύ κράτησε κοντά στις 6 ώρες!

Το κυρίαρχο ζήτημα ήταν η εισήγηση της επιτροπής αδειοδότησης… η οποία μάλιστα είχε διαρρεύσει τα τελευταία 24ωρα παρά τις ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Η ΑΕΚ φρόντισε να ανεβάσει ιδιαίτερα τους τόνους με μπαράζ ανακοινώσεων, ενώ θέση πήρε και ο Απόλλων Πάτρας.

Ο ΑΡΗΣ από την άλλη τήρησε χαμηλό προφίλ αλλά παρουσιάστηκε έτοιμος στο σημερινό ΔΣ. Την πλευρά των “Κιτρινόμαυρων” εκπροσώπησε τόσο ο Λευτέρης Αρβανίτης, αντιπρόεδρος της ΚΑΕ και πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ, όσο και ο νομικός σύμβουλός της ομάδας, Χρήστος Γρόλλιος.

Οι “Κιτρινόμαυροι” ζήτησαν να πραγματοποιηθούν άμεσα τροποποιήσεις στον κανονισμό αδειδότησης του ΕΣΑΚΕ, καθώς αυτές θα πρέπει να είναι εναρμονισμένες τόσο με την οικονομική κατάσταση των ομάδων του πρωταθλήματος, όσο και με της χώρας.

Σε μια χρονιά που οι ομάδες μπάσκετ επηρεάστηκαν έντονα από την μη εισροή χρημάτων από τη φορολογία του στοιχήματος, αλλά και από τους μεγάλους περιορισμούς στη παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο, θα ήταν πολύ δύσκολο εξ αρχής να παρουσιαστούν όλες συνεπείς.

Οι “Κιτρινόμαυροι” πρότειναν αυτές οι τροποποιήσεις να είναι εναρμονισμένες με την οικονομική κατάσταση των αθλητικών ομάδων και να συζητηθούν στο επόμενο ΔΣ του συνεταιρισμού.

Αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την κουβέντα που έλαβε χώρα στο συμβούλιο, αφού οι ομάδες όντως εξέτασαν τις εισηγήσεις και έπειτα τις απέρριψαν με ψήφους 8-4, αφήνοντας την υπόθεση… αδειοδότηση για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προχωρώντας το ζήτημα τροποποιήσεων που έθεσαν οι “Κιτρινόμαυροι”.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης σημείωσε μεταξύ άλλων ενώπιων των υπόλοιπων ομάδων ότι οι “Κιτρινόμαυροι” κάνουν τεράστια προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης και ως ένα βαθμό τα έχουν καταφέρει και πως όλοι πρέπει να συνταχθούν στη προσπάθεια που κάνει ο ΕΣΑΚΕ αλλά με τους σωστούς όρους.

Εξάλλου, ο ΑΡΗΣ ήταν η πρώτη ομάδα που είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τον κανονισμό της κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ύψους 80 χιλιάδων ευρώ, αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος, την οποία θα πάρουν πίσω οι ομάδες λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος της νέας σεζόν.

Θέμα… εμπιστευτικότητας

Τόσο ο ΑΡΗΣ, όσο και αρκετές ομάδες, σημείωσαν πως θα πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε σε μια διαδικασία που αφορά ανώνυμες καλαθοσφαιρικές εταιρίες, να μην υπάρχουν διαρροές που έχουν να κάνουμε τη ζωτική σημασία των ομάδων.

Σε μια διαδικασία που υπάρχει συγκεκριμένη επιτροπή και ρήτρες εμπιστευτικότητάς, δεν είναι δυνατόν οι ομάδες να μαθαίνουν από διαρροές το τι μέλλει γενέσθαι με τον φάκελο τους.

Προτεινόμενα Άρθρα