Ισπανία: Πάρτι της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Μπασκόνια (vid)

από AllAboutARIS

Οι «μπλαουγκράνα» επέστρεψαν στις νίκες στην ACB, αφού διέλυσαν με σκορ 82-62 την Μπασκόνια, ανεβαίνοντας στο 9-5 και ρίχνοντας τους φιλοξενούμενους στο 8-6, αν και αμφότεροι απέχουν από την πρωτοπόρο Ρεάλ του 13-1.

Το ματς ήταν πολύ ανταγωνιστικό στο πρώτο ημίχρονο, κανείς όμως δεν ανέμενε το… πάρτι που έκανε η Μπαρτσελόνα στο δεύτερο. Ουσιαστικά, όλα τέλειωσαν με ένα 13-2 επιμέρους σκορ που έκαναν οι γηπεδούχοι αμέσως μετά την ανάπαυλα, όταν το 37-33 έγινε 50-35. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου δεν έχασε ποτέ το διψήφιο προβάδισμά της.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν με 14 πόντους ο Τζαμπάρι Πάρκερ, ενώ άλλους τόσους είχε και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ. 12 πόντους μέτρησε ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις και 9 ο Ζόελ Πάρα. Από την Μπασκόνια, εξαιρετικός ήταν με 24 πόντους ο Μάρκους Χάουαρντ. 15 λεπτά έπαιξε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που έμεινε άποντος.

Πλέον, οι δύο ομάδες στρέφονται στη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας. Η Μπαρτσελόνα θα παίξει με Άλμπα και Ζάλγκιρις, ενώ η Μπασκόνια με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 37-33, 56-44, 82-62

Προτεινόμενα Άρθρα