Καστρίτης: “Φτιάχνουμε μια μαχητική ομάδα, είμαστε σε φάση προετοιμασίας” (vid)

από AllAboutARIS

Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιάννης Καστρίτης δήλωσε: “Ηταν χρήσιμο παιχνίδι για εμάς. Στο πρώτο μέρος η Χάποελ ένιωθε πολύ άνετα στο παρκέ. Φαινόταν πως είναι μια ομάδα που έχει δουλέψει, έχει προετοιμαστεί, είχε βάθος, ρυθμό και ροή. Ολα δούλευαν ρολόι γι’ αυτούς γιατί εμείς δεν προσπαθήσαμε και δεν καταφέραμε να νιώσει άβολα ο αντίπαλος. Δηλαδή, σε επίπεδο ενέργειας και συνοχής και στις δυο πλευρές του γηπέδου, ήμασταν τουλάχιστον 2-3 επίπεδα κάτω από τον αντίπαλο. Ηταν φυσιολογικό… Το περιμένουμε, το γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι θα συμβεί γιατί ουσιαστικά, παρά το ότι προετοιμαζόμαστε πέντε εβδομάδες, αυτή την στιγμή είναι σαν να μην έχουμε κάνει προετοιμασία.

Επιστρέφουν όλοι μας οι τραυματίες, η δομή της προετοιμασίας είναι πολύ συγκεκριμένη. Πρέπει τα παιδιά να μάθουν όσα είχαν μάθει οι υπόλοιποι τις προηγούμενες εβδομάδες. Συγχρόνως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και να βάλουμε πράγματα, όπως θέλουμε. Οταν κάποιος έρχεται από τραυματισμό, χρειάζεται έλεγχο και κοντρόλ του φορτίου που παίρνει. Γενικά και δίχως να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες, είναι μια διαδικασία την οποία πρέπει να περάσουμε. Ελπίζουμε ότι το Σάββατο -μετά το αυριανό ρεπό- όλοι θα είναι υγιείς, θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε όλοι μαζί και μπαίνοντας στην τελική ευθεία, από Δευτέρα, να κάνουμε μια εβδομάδα καλές προπονήσεις για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο παιχνίδι με την Βενέτσια.

Ως τότε είναι αρκετές μέρες, όχι ικανές για να φτάσουμε στον βαθμό που θα θέλαμε για τη χημεία και την ετοιμότητά μας, αλλά αρκετές για να πηγαίνουμε μέρα με την μέρα και να μην σπαταλάμε ούτε μια κατοχή στην προπόνηση. Στο δεύτερο μέρος του φιλικού, νομίζω τα παιδιά ανταποκρίθηκαν καλύτερα, είπαμε κάποια πράγματα στα αποδυτήρια. Είπαμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε ένα τέτοιον αντίπαλο υψηλού επιπέδου και ένα τέτοιο παιχνίδι για να βελτιωθούμε ακόμη και στην διάρκεια του παιχνιδιού. Υποστηρίξαμε κάποια πράγματα πολύ καλύτερα, επιθετικά και αμυντικά και με οδηγό αυτό, συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Ο δρόμος είναι μακρύς, για πολλές εβδομάδες και μήνες θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στην δουλειά και να παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας”.

Συνεχίζοντας, ανέφερε για την άμυνα ζώνης στο πρώτο ημίχρονο και την εικόνα της ομάδας στην ρακέτα: “Εμείς χρησιμοποιήσαμε το ματς σαν μια ακόμη προπόνηση. Δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλές προπονήσεις. Είχαμε αποφασίσει ανεξαρτήτως το ποιος θα είναι ο αντίπαλος, ότι θα δουλεύαμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα σήμερα στην άμυνά μας. Ηταν αναμενόμενο, το περιμέναμε, σχεδόν το θέλαμε, ότι απέναντι σε τόσο υψηλού επιπέδου παίκτες, θα εκτεθεί η άμυνά μας αρκετές φορές. Μόνο έτσι στην παρούσα φάση, μπορείς να βελτιωθείς, να έχεις εικόνα, να έχεις βίντεο και να δουλέψεις πάνω σε αυτό το κομμάτι. Συμφωνώ, φάνηκε πολλές φορές να είμαστε εκτεθειμένοι εντός του ζωγραφιστού. Είναι μικρές λεπτομέρειες, που χρειάζονται προπόνηση και συνοχή, ακόμη και χημεία στο αμυντικό σκέλος.  Θα δουλέψουμε και δεν το συζητάμε καν, θα είμαστε όπως πρέπει… Τουλάχιστον αμυντικά, θα είμαστε όπως πρέπει, πολύ πιο σύντομα σε σχέση με την επίθεση”.

Σχετικά με τον κόσμο, τόνισε: “Εντάξει ήταν ένα φιλικό… Δεν είμαστε εδώ για να περιμένουμε την βοήθεια του κόσμου προκειμένου να βγάλουμε αυτά που πρέπει στο παρκέ. Είπαμε στα παιδιά ότι έπαιξαν δυο-τρεις κατοχές και αυτοί που ήταν σήμερα εδώ, φώναζαν ‘ΑΡΗΣ, ΑΡΗΣ…’. Ξέρουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ηφαίστειο στο γήπεδο. Το σημαντικό και αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε, είναι να φροντίσουμε να είμαστε μαχητικοί, να θυσιάζουμε το κορμί μας, να παλεύουμε για κάθε μπάλα που είναι διαθέσιμη και από εκεί και πέρα ο κόσμος θα είναι εκεί και θα μας βοηθήσει. Δεν το συζητάμε, ότι η υποστήριξη του κόσμου είναι όχι απλώς πολύτιμη, είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα για ό,τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα ανέκαθεν και ειδικά τα τελευταία χρόνια, που είμαι εγώ εδώ”.

Δείτε όσα είπε από την κάμερα του Novibet AllAboutARIS TV

Προτεινόμενα Άρθρα