Μετά το Final 4 του BCL, το Βελιγράδι θέλει να πάρει και ένα ακόμα Final 4 της Ευρωλίγκας

από AllAboutARIS

Αποφασισμένοι να μετατρέψουν το Βελιγράδι και την «Stark Arena» στην μπασκετική «Μέκκα» της Ευρώπης φέρονται να είναι οι Σέρβοι!
Σύμφωνα με συνέντευξη του διευθυντή της «Stark Arena», Γκόραν Γκρμπόβιτς, στη «Mozzart Sport», μετά την απόκτηση του φετινού Final 4 του Basketball Champions League, οι άνθρωποι του σερβικού μπάσκετ έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στην Ευρωλίγκα ώστε να διοργανώσουν ένα από τα τρία επόμενα Final 4 της διοργάνωσης!

Οι δηλώσεις του Γκόραν Γκρμπόβιτς:
«Έχουμε ήδη κάνει αίτηση για ένα από τα επόμενα τρία Final Four της EuroLeague, πριν ακόμα εμφανιστεί το Άμπου Ντάμπι στην όλη ιστορία. Θα δούμε αν θα πάρουμε κάποιο από αυτά. Όμως αυτό που είναι σαφές σε όλους στον κόσμο του μπάσκετ, είναι ότι το Βελιγράδι είναι τέλειος προορισμός και είναι ανοιχτός σε όλους.
Η EuroLeague είχε μεγάλο πρόβλημα το 2022, λόγω του Covid. Δεν υπήρχαν κονδύλια, δεν είχαν τίποτα. Το Βελιγράδι ήταν το πρώτο που παρενέβη και είδατε τι έγινε. Οι κερκίδες είναι γεμάτες, η διοργάνωση είναι τέλεια. Αυτά είναι τα επιχειρήματά μας για το μέλλον.
Έχουμε πολλές επαφές στον κόσμο του μπάσκετ. Μιλήσαμε με ανθρώπους από τη FIBA για εντελώς άσχετα πράγματα και προέκυψε το θέμα των τελικών του Champions League. Είχαν προβλήματα με την Αττάλεια, η οποία υποτίθεται ότι θα ήταν αρχικά η οικοδέσποινα.
Συμφωνήσαμε σε όλα εύκολα. Απλά θυμηθείτε ποια ήταν η βαθμολογία στα δύο προηγούμενα Final Four της EuroLeague που διοργανώσαμε. Πήραμε καθαρά σκορ και το ίδιο θα ισχύει και τώρα με το Champions League. Η FIBA είναι, τελικά, ένας οργανισμός-ομπρέλα, που είδε ότι η Σερβία είναι χώρα του μπάσκετ.
Δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Ρωτήστε και τη Μακάμπι πώς έχει η κατάσταση στο Βελιγράδι. Δεν ξέρω πόσοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά εμείς θέλαμε να φιλοξενήσουμε και όλους τους συλλόγους από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Η πόστα μας είναι ανοιχτή για όλους, γιατί ο αθλητισμός μάς ενώνει.
Η FIBA παρέχει και ειδικά γυάλινα δάπεδα, που εμφανίστηκαν στο All-Star Weekend του NBA. Όλα αυτά θα στείλουν μια δυνατή εικόνα στον κόσμο και το Βελιγράδι θα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων».

 

Προτεινόμενα Άρθρα