Ντε Σόουζα: Η περιπέτεια στο κολέγιο και η κερδισμένη έφεση

από AllAboutARIS

Το όνομα του Σίλβιο Ντε Σόουζα έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε μια αρκετά περίεργη υπόθεση, με τον παίκτη να μένει αρκετό καιρό εκτός παρκέ αλλά τελικά να δικαιώνεται.

Όλα άρχισαν το 2018, όταν μια κατάθεση σε μια υπόθεση διαφθοράς στο κολέγιο, ενέπλεξε τον Σίλβιο Ντε Σόουζα και τον κηδεμόνα του. Στη κατάθεση αυτή γινόταν λόγος για χρηματισμό του κηδεμόνα του, με μεγάλα ποσά, προκειμένου ο παίκτης να αγωνιστεί στο κολέγιο του Μέριλαντ. Η κατάθεση έκανε λόγο για χρήματα που ουσιαστικά ήταν αντάλλαγμα για να επιλέξει αυτό το κολλέγιο, ενώ και επιμέρους μετρητά για τις ανάγκες του για μαθήματα.

Ο Ντε Σόουζα δεσμεύτηκε με το Κάνσας, με τον κηδεμόνα του να αναφέρει ότι ποτέ ούτε ο ίδιος, ούτε ο παίκτης χρηματίστηκαν. Η κατηγορία περί χρηματισμού, έθεσε τη καριέρα του 20χρονου -τότε- αθλητή σε κίνδυνο, αφού το Κάνσας ανακοίνωσε ότι ο Σίλβιο Ντε Σόουζα θα μείνει εκτός μέχρι νεοτέρας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα.

6 μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2019, το NCAA ανακοίνωσε ότι ο παίκτης δε θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα στο υπολειπόμενο κομμάτι τη σεζόν, αλλά και της αμέσως επόμενης, 2019-20!

Το Κάνσας συγκέντρωσε τα στοιχεία που ήθελε και κατέθεσε άμεσα έφεση στα αρμόδια όργανα. Ο παίκτης θέλησε να παίξει όλα τα “χαρτιά” του και την επομένη της έφεσης, υπέβαλε τη συμμετοχή του στο Draft του ΝΒΑ, με την υποσημείωση ότι θα επιστρέψει στο Κάνσας αν δικαιωθεί.

Και έτσι και έγινε. Στα τέλη του Μαΐου, και αφού έχασε ολοκληρωτικά τη σεζόν 2018-19, το NCAA αποφάσισε ότι η έφεση έγινε δεκτή και πως θα ήταν κανονικά διαθέσιμος τη νέα σεζόν.

Κάπως έτσι απέσυρε τη συμμετοχή του από το Draft και παρέμεινε στο Kansas.

 

Προτεινόμενα Άρθρα