Οι άβολοι “αποχαιρετισμοί” και ο αγώνας του ΑΡΗ

από Αντώνης Γκάτζιος

Είναι πάντα άβολη η στιγμή του «αποχαιρετισμού». Στη δουλειά μας, όμως, αυτές οι στιγμές είναι συχνές.

Η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε ο υπογράφων να επιστρέψει στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ, σε ένα γνώριμο πόστο. Αυτό του υπεύθυνου επικοινωνίας. Κάτι που βάσει δεοντολογίας καθιστά απαγορευτική κάθε ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ομάδας. Έτσι, πέφτει η αυλαία της συνεργασίας με το AllAboutARIS και τον Libero FM, μετά από δύο εξαιρετικά χρόνια. Αυτό που διαβάζετε είναι το «αποχαιρετιστήριο» blog και πλέον ξεκινά μία άλλη «μάχη», η οποία όμως έχει κοινό παρονομαστή: Την ενημέρωση του κόσμου και την «επαφή» του με την ομάδα.

Ο μπασκετικός ΑΡΗΣ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μετά από (ακόμα) μία περιπετειώδη χρονιά όπου η ομάδα συνάντησε πολλές δυσκολίες εντός κι εκτός παρκέ, η μάχη φέτος άρχισε νωρίς. Μετά τις επιταγές του ΕΣΑΚΕ, έγινε αγώνας για να εξασφαλιστεί νωρίς το πιστοποιητικό συμμετοχής, το οποίο περιλάμβανε και την ακατανόητη κατάθεση έξτρα εγγυητικής, ενώ πλέον έχει ξεκινήσει ένας ακόμα μεγαλύτερος: Αυτός της άρσης των ban και κατ’ επέκταση της δημιουργίας της ομάδας για τη νέα σεζόν. Με την ταυτόχρονη προσπάθεια της συνέπειας στους διακανονισμούς που έχουν επιτευχθεί.

Σ’ αυτήν τη μάχη κανείς δεν περισσεύει. Σαφώς και ο κόσμος έχει κουραστεί να βλέπει την ομάδα να μάχεται για πράγματα που δεν είναι στο DNA της και δε συνάδουν με την ιστορία, τη φανέλα, τους τίτλους της, όμως πολλές φορές η πραγματικότητα είναι σκληρή και σε υποχρεώνει να δίνεις τέτοιους «άβολους» αγώνες. Όλοι πρέπει να σταθούν στο πλευρό της ομάδας, η οποία από την πλευρά της πρέπει και θα επανακτήσει τη «σχέση» της με τον κόσμο.

Η επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες είναι η ευκαιρία για να θυμίσει ο ΑΡΗΣ στους απανταχού Έλληνες και δη σ’ αυτούς που το τελευταίο διάστημα στέκονται απέναντί του προσπαθώντας να του βάλουν «τρικλοποδιές», ότι η εικόνα του γεμάτου Αλεξανδρείου είναι κάτι… μόνιμο. Είτε η ομάδα κυνηγά υψηλούς στόχους, είτε παλεύει για την επιβίωσή της. Αυτό το τελευταίο ελάχιστες ομάδες μπορούν να το καταφέρουν.

Ο στόχος είναι ένας: Να βρεθεί λύση στο ιδιοκτησιακό κομμάτι. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχει ομάδα, να είναι ζωντανή, να ψαλιδίζει όσο μπορεί τα χρέη του παρελθόντος και να κάνει και κάποια βήματα προόδου, αγωνιστικά. Είναι βασικός στόχος το να παρουσιαστεί καλύτερος ο ΑΡΗΣ στο παρκέ, το οποίο, κακά τα ψέματα, είναι ο καθρέφτης μιας ομάδας. Μία καλή αγωνιστική παρουσία μπορεί να την ωφελήσει ποικιλοτρόπως.

Μέσα στο προσεχές διάστημα ο ΑΡΗΣ θα αρχίσει να «ρολάρει» και αγωνιστικά. Με την πρόσληψη του προπονητή και τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με την προσπάθεια για μεγαλύτερη εξωστρέφεια, μπορεί να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για μία καλύτερη συνέχεια.

Προτεινόμενα Άρθρα