Οριστική συμφωνία του ΑΡΗ Midea με τον Τζέιμς Μπανκς!

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ Midea έδωσε τα χέρια με τον 26χρονο σέντερ που τη περασμένη αγωνιστική σεζόν αγωνίστηκε στη θυγατρική των Boston Celtics.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα και μέσα από το AllAboutARIS, ο Αμερικανός ήταν πολύ ψηλά στην λίστα του Γιάννη Καστρίτη, για την κίνηση που ουσιαστικά «έκλεισε» το ρόστερ, με την ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea να επιβεβαιώνει την συμφωνία.

Ο Αμερικανός συγκεντρώνει μια σειρά από στοιχεία που έψαχνε ο Έλληνας τεχνικός, όπως η αμυντική του ικανότητα γύρω από το καλάθι, με έφεση στα μπλοκ.

Τη χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε στην G-League με τους Μέιν Σέλτικς όπου είχε 5,3 πόντους, 4,9 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 1,6 μπλοκ.

Ο Μπανκς έπαιξε την περίοδο 2020-21 στην Χάποελ Μπερ Σέβα, ομάδα στην οποία αγωνίζονταν πέρυσι και ο Μπάνκστον, από την οποία είχε έρθει ως δανεικός στον ΑΡΗ>

Στο Ισραήλ είχε 5.1 πόντους, 4.8 ρμπάουντ και 1.8 μπλκ σε 20.5 λεπτά συμμετοχής. Ακολούθησε η G-League, αρχικά οι Μπέρμιγχαμ Σκουάντρον όπου είχε 5.6 πόντους, 5.2 ριμπάουντ 1.4 ασίστ, 1.3 μπλοκ.

Τα επόμενα δύο χρόνια έπαιξε στους Τέξας Λέτζενς όπου την δεύτερη χρονιά του είχε 7.1 πόντους, 6.8 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 2.3 μπλοκ.

Ήταν ένα μεγάλο πρότζεκτ στο Τζόρτζια Τεκ στο οποίο φοίτησε για δύο χρόνια ενώ ξεκίνησε στους Τέξας Λόνγκχορνς στο NCAA.

Προτεινόμενα Άρθρα