Ο έλεγχος του ρυθμού και η μάχη των ψηλών

από Γιώργος Γκάτος

Το παιχνίδι του ΑΡΗ Midea κόντρα στην Προμετέι είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, αφού το διακύβευμα είναι ένα εισιτήριο στα προημιτελικά της διοργάνωσης του Eurocup.

Η Προμετέι είναι μια ομάδα που βασίζεται στον υψηλό ρυθμό της, με την επίθεση της να βρίσκεται στο Top10 της διοργάνωσης. Αυτό δεν θέλει να δει να εξελίσσεται απόψε ο ΑΡΗΣ Midea, ο οποίος διατηρεί την δεύτερη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης. Παράλληλα, οδηγεί τους αντιπάλους του να εκτελούν με τα χαμηλότερα ποσοστά πίσω από τα 6,75, αλλά και να κάνουν τα περισσότερα λάθη.

Εκεί όπου η Προμετέι βασίζει πολλά, είναι η γραμμή των ψηλών της, με τους Μπάλβιν και Οντιασέ. Σύμφωνα με το Eurocup, έχουν συνδυαστικά 21,2 πόντους και 12,4 ριμπάουντ, με 32,1 PIR. Ο Μπάλβιν είναι πολυεπίπεδος, ενώ ο Οντιασέ έχει 64,8% στα δίποντα, αφού τελειώνει τις φάσεις με καρφώματα και χουκ κοντά στο καλάθι.

Από την άλλη για τον ΑΡΗ Midea, o Σίλβιο Ντε Σόουζα μετράει 7,9 πόντους (65,3% στα δίποντα) και 5,2 ριμπάουντ σε λιγότερα από 18 λεπτά ανά αγώνα, ενώ ο Κρις Μπάνκστον 6,1 πόντους με 70,9% στα δίποντα, σε χρόνο κάτω από 15 λεπτά ανά αγώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα