Ο Γκάλινατ είναι πίσω: Ποια ήταν τα νούμερα του ΑΡΗ δίχως τον Αμερικανό

από AllAboutARIS

Απέναντι στον Κολοσσό, o Ρομπέρτο Γκάλινατ επέστρεψε στη δράση για τον ΑΡΗ μετά το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στον αντίχειρα, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουλμ. Προφανώς, είναι μια σημαντική επιστροφή για τον Γιάννη Καστρίτη ο οποίος θα έχει ένα… έξτρα “όπλο” στο ρόστερ του, αλλά είναι δεδομένο πως ο Αμερικανός θα χρειαστεί χρόνο. Δεν είναι εύκολο το τελευταίο σου παιχνίδι να είναι στις 31/1 και… γρήγορα να προσαρμοστείς. Είναι λογικό το Σάββατο να ήταν… έξω από τα νερά του ο Γκάλινατ και το ζητούμενο είναι σταδιακά να αρχίσει να φορτσάρει, για να είναι έτοιμος στα πλέι οφ.

Eξι νίκες και επτά ήττες δίχως Γκάλινατ

Τι έκανε, άραγε, ο ΑΡΗΣ δίχως τον Γκάλινατ, στο διάστημα κατά το οποίο έλειψε εκείνος; “Βγάζοντας” έξω το ματς με την Ουλμ στο οποίο είχε τραυματιστεί και είχε παίξει ελάχιστα ο Αμερικανός, ο ΑΡΗΣ αγωνίστηκε σε 13 ματς χωρίς τον 27χρονο παίκτη. Σε αυτά, οι “κίτρινοι” είχαν έξι νίκες και επτά ήττες.

Το πρώτο διάστημα κατά το οποίο ο Γκάλινατ έμεινε στα “πιτς”, ο ΑΡΗΣ είχε τέσσερις διαδοχικές νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό (εκτός έδρας στο πρωτάθλημα), Τρέντο (Eurocup) ΠΑΟΚ (πρωτάθλημα και Κύπελλο). Σε αυτή την σειρά αγώνων μπορεί να “κρύφτηκε” το κενό του Αμερικανού, όμως δεν συνέβη το ίδιο μετά την περίοδο της διακοπής και την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Το κενό του που… φάνηκε μετά την διακοπή, οι 66,4 πόντοι ανά ματς και οι μόλις δυο φορές άνω των 70

Αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μέχρι και το παιχνίδι με τους Πατρινούς στο TOP 6 της Basket League, ο ΑΡΗΣ μέτρησε έξι ήττες σε επτά αγώνες. Η απουσία του Γκάλινατ άρχισε να φαίνεται ολοένα και περισσότερο, οι αντίπαλοι “διάβαζαν” καλύτερα το παιχνίδι του ΑΡΗ δίχως τον Αμερικανό, οι λύσεις επιθετικά μειωνόταν και οι “κίτρινοι” είχαν… θέμα στο παραγωγικό κομμάτι.

Προτού “έρθει” το ματς με το Περιστέρι, ο ΑΡΗΣ είχε μέσο όρο 66,4 πόντους στα τελευταία επτά παιχνίδια του. Στην διάρκεια των οποίων, μόλις δυο φορές ξεπέρασε τους 70 πόντους. Πλέον, ο Γκάλινατ είναι πίσω… Aυτό θα “φέρει” πολύτιμες λύσεις, εφόσον ο Αμερικανός φτάσει στα απαιτούμενα επίπεδα ετοιμότητας. Την αγωνιστική ποιότητα, έχει δείξει πως την έχει. Μη ξεχνάμε πως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Γκάλινατ είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος στους “κίτρινους”, με 15,3 πόντους, έχοντας παίξει σε 16 αγώνες.

Προτεινόμενα Άρθρα