Ο Κλόμπουτσαρ πήρε… πάνω από την βάση!

από Γιώργος Γκάτος

Ο Γιάκα Κλόμπουτσαρ βρίσκεται στην Ελλάδα κάτι λιγότερο από πέντε μέρες. O Σλοβένος γκαρντ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” την Τετάρτη (10/11) και την ίδια μέρα έκανε την πρώτη του προπόνηση-γνωριμία.

Στο χθεσινό ντεμπούτο του με τα “Κιτρινόμαυρα”, άφησε θετικές εντυπώσεις αφού κυρίως μίλησε στα κρίσιμα σημεία.

Το ξεκίνημα του ήταν νωθρό, με 0/2 δίποντα και 0/1 τρίποντα, μαζί με δύο λάθη. Άλλους θα τους είχε πάρει από κάτω, όμως ο 34χρονος δεν είχε τέτοια περιθώρια… αφού είχε αποστολή ειδικού σκοπού.

Ο Σλοβένος έβαλε τον ΑΡΗ ξανά στο παιχνίδι με 7 διαδοχικούς πόντους του, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, σκοράροντας βολές, δίποντο και τρίποντο. Καθοριστικό σημείο στον αγώνα, αφού το 25-36 έγινε 32-37 με το σφύριγμα της κόρνας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν είχε ιδιαίτερη συνεισφορά επιθετικά, όμως στο τέταρτο αποδείχθηκε καθοριστικός. Πέτυχε και το δεύτερο τρίποντο του ΑΡΗ στο παιχνίδι, σε ένα διάστημα που η ομάδα σούταρε με 1/11. Η πιο κρίσιμη στιγμή, ήταν οι τρεις βολές που κέρδισε με τον Ηρακλή στο +6 και λιγότερα από 90″ για το τέλος. Ο 34χρονος με ψυχραιμία, έκανε το 3/3 και έδωσε την ευκαιρία στον ΑΡΗ να μπει εκ νέου στο παιχνίδι.

Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους (2/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/5 βολές), 3 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 5 κερδισμένα φάουλ και 5 λάθη, σε 33:09 λεπτά. Αν και χρειάστηκε να αγωνιστεί πολύ περισσότερο απ’ ότι θα υπολόγιζε κανείς σε ένα ντεμπούτο με ελάχιστες προπονήσεις, ο Σλοβένος ήταν καθοριστικός αφού λειτούργησε ως πολυεργαλείο στα χέρια του Καστρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι “τσαλάκωσε” τα στατιστικά του, όταν προσπάθησε να βρει σουτ και να οργανώσει το παιχνίδι, στο σημείο που ο Ηρακλής πίεζε ακατάπαυστα όλο το γήπεδο στο 1-24 σερί.

Προτεινόμενα Άρθρα