Φοβερά αποτελεσματικός στο “ζωγραφιστό”, κέρδισε κατά κράτος τον Ηρακλή (pic)

από Γιώργος Γκάτος

Η έλλειψη επιλογών στην περιφέρεια με την ταυτόχρονη ηγετική παρουσία του Τζέιμς Κέλι στο ζωγραφιστό, έφερε τον ΑΡΗ ουσιαστικά σε έναν… μονόδρομο.

Να κοιτάξει την ρακέτα, να βρει χώρους σε αυτή και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, ο ΑΡΗΣ σημείωσε 46 από τους 83 πόντους του, μέσα στο ζωγραφιστό. Αντίθετα, ο Ηρακλής είχε σε πρώτο πλάνο το μακρινό σουτ και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 20 πόντους στο ζωγραφιστό.

Οι ψηλοί του εκτελούσαν κατά ριπάς και αποτελεσματικά

Τα όσα έχουν κάνει εντός ζωγραφιστού οι Κέλι, Τζούστον και Γουίλιαμς, αφήνουν σίγουρα τον Γιάννη Καστρίτη… με ένα πλατύ χαμόγελο.

Ο ΑΡΗΣ δεν επιτέθηκε απλά με αξιώσεις, αλλά το έκανε και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Ο Κέλι μέτρησε 12/16 δίποντα, ο Τζούστον 4/6 και ο Γουίλιαμς 4/4. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι τρεις ψηλοί του ΑΡΗ είχαν λίγο πάνω από 75% στα δίποντα! Και ο Θωμάς Κώττας αγωνίστηκε, αλλά δεν πήρε προσπάθεια.

Ο Τζέιμς Κέλι ήταν καθοριστικός από το πρώτο… ως το τελευταίο σουτ της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας μια εκπληκτική επίδοση, με 12 (!) εύστοχα δίποντα.

Ο Σακούρ Τζούστον έκανε αθόρυβη δουλειά για ακόμα ένα παιχνίδι. Ο πιο οικονομικός -στις προσπάθειες- παίκτης του ΑΡΗ, με 11 πόντους, συνέβαλε τα μέγιστα στην αρχή της ανατροπής του σκορ, μερικά λεπτά μετά την είσοδο των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο.

Τέλος, ο Ζίριους Γουίλιαμς -που αξίζει να σημειωθεί ότι ελάττωσε τα τρίποντα του και επιχείρησε drive όταν ήταν δυνατό- είχε αψεγάδιαστες 4/4 προσπάθειες, με αποκορύφωμα την παρακάτω φάση.

Μάλιστα, οι τρεις ψηλοί του ΑΡΗ κέρδισαν κατά αντιστοιχία, 7, 2 και 3 φάουλ που μετουσιώθηκαν σε 11/13 βολές.

Έτσι, η τριάδα των Κέλι, Τζούστον και Γουίλιαμς τελείωσε το παιχνίδι με 51 πόντους από τους 83 που πέτυχε ο ΑΡΗΣ, ίσως στο μοναδικό φετινό παιχνίδι που οι “Κιτρινόμαυροι” βασίζονται απόλυτα επιθετικά στην front-line τους.

Δείτε παρακάτω το shot chart των τριών παικτών:

Προτεινόμενα Άρθρα