Ρεκόρ εξαετίας με επιθετικά ριμπάουντ από τον Τζούστον!

από AllAboutARIS

Ο Σακούρ Τζούστον έχει δώσει αρκετές φορές τα διαπιστευτήρια του ως ένας αποτελεσματικός ριμπάουντερ και αυτό έκανε χθες. Είχε 14 ριμπάουντ φτάνοντας σε διψήφια επίδοση για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και συνολικά για τέταρτη φορά στις 17 εμφανίσεις του. Τα οχτώ επιθετικά ριμπάουντ που είχε, αποτελούν ατομικό ρεκόρ –είχε από πέντε στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ- και κορυφαία επίδοση για τον φετινό ΑΡΗ–έξι είχε ο Τζέιμς Κέλι στο ματς στη Λάρισα. Όχι μόνο αυτό όμως.

Τα οχτώ επιθετικά ριμπάουντ του Τζούστον αποτελούν την κορυφαία επίδοση των τελευταίων έξι χρόνων από παίκτη του ΑΡΗ. Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 25 Μαίου 2016 για να βρούμε ανάλογη ή μεγαλύτερη επίδοση αφού τότε ο Βασίλης Σίμτσακ είχε εννιά επιθετικά ριμπάουντ στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

Αυτή ήταν η 17η φορά που παίκτης του ΑΡΗ είχε 8+ επιθετικά ριμπάουντ σε έναν αγώνα της Stoiximan Basket League. Το ρεκόρ κρατάει από το 1996 ο Χάρολντ Έλις που είχε δύο φορές από 12 επιθετικά ριμπάουντ κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας εκτός και τον Παπάγου εντός έδρας.

Παράλληλα ο Τζούστον ισοφάρισε το ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League αφού οχτώ επιθετικά ριμπάουντ είχε και ο Έρικ Γκρίφιν στο εκτός έδρας ματς της ΑΕΚ με το Περιστέρι Vitabiotics.

Με τα συνολικά 14 ριμπάουντ που είχε στο Λαύριο, ο Σακούρ Τζούστον έφτασε τα 124 και με αυτά «έπιασε» στην 40ή θέση των ξένων ριμπάουντερ του ΑΡΗ τον Τζέικ Κοέν που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα στη σεζόν 2015-16.

Εκτός των 14 ριμπάουντ του ο Αμερικανός είχε και ισάριθμους πόντους. Έτσι σημείωσε το τέταρτο του double-double και «έπιασε» στη 2η θέση της σχετικής λίστας τον Δημήτρη Αγραβάνη πίσω μόνο από τους Τζέιμς Κέλι και Ουσμάν Κρουμπάλι που έχουν από πέντε. Με αυτό ο ΑΡΗΣ διεύρυνε ακόμη περισσότερο την απόσταση του από τον δεύτερο της λίστας Ηρακλή αφού ήταν το 10ο ενώ οι «κυανόλευκοι» έμειναν στα οχτώ.

Ο Τζούστον έγινε ο δεύτερος φέτος που έφτασε σε double-double έχοντας και τέσσερις τάπες. Κάτι ανάλογο έκανε ο Μάρβιν Τζόουνς στο ίδιο γήπεδο και στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ Mateco με το Λαύριο Megabolt έχοντας 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και τέσσερις τάπες.

Πηγή: esake.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X