Συγκλόνισαν Μπογκντάνοβιτς και Μαριάνοβιτς μιλώντας για τον Μιλόγεβιτς

από AllAboutARIS

Ο θάνατος του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς βύθισε στο πένθος το σερβικό, αλλά και το παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Μιλόγεβιτς υπήρξε εμβληματική μορφή για το μπάσκετ της χώρας, έχοντας δουλέψει για χρόνια στην Μέγκα Μαξ (την ομάδα του Μίσκο Ραζντάτοβιτς) και αποτελώντας πατρική φιγούρα για παίκτες όπως ο Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς) και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς(Ρόκετς).

Ο Μαριάνοβιτς και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ανάμεσα σε αυτούς που κλήθηκαν να μιλήσουν για την κληρονομιά που άφησε ο 46χρονος τεχνικός, όπως και ο Ντάρκο Ραγιάκοβιτς. Και αυτά που είπαν άγγιξαν τον κόσμο.

“Μου έστειλε μήνυμα πριν από 4 μέρες. Μου έγραφε: ‘Φίλε μου, πάντα να χαμογελάς και να μένεις θετικός’. Τον ευχαρίστησα και του είπα ότι θα θυμάμαι αυτά τα λόγια. Δεν πιστεύω ότι έφυγε” ανέφερε Ο Μαριάνοβιτς όταν ρωτήθηκε, για να προσθέσει: “Είναι μία θλιβερή μέρα. Ξέρω ότι μας βλέπει από τον παράδεισο. Τώρα είναι άγγελος, ένας σούπερ ήρωας. Είχε ενέργεια και ένα υπέροχο χαμόγελο”.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς από την πλευρά του μίλησε στα ΜΜΕ μετά το παιχνίδι των Χοκς με τους Μάτζικ και παραδέχθηκε ότι “δεν ξέρω καν τι έκανα σήμερα στο παιχνίδι. Θυμάμαι να κάνω ζέσταμα, δεν ξέρω τι ακολούθησε. Ξέχασα και κάποιες ρουτίνες μου. Ο Μιλόγεβιτς επηρέασε πολλούς παίκτες σε όλο τον κόσμο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι κυνηγούσε τα όνειρά του”.

Ο Μπογκντάνοβιτς μάλιστα μοιράστηκε και μία ακόμα σκέψη του για τον Μιλόγεβιτς, παρουσιάζοντας μία άλλη πλευρά του χαρακτήρα του: “Ήταν σπουδαίος παίκτης, αλλά ποτέ δεν προσπάθησε να κάνει καριέρα. Πάντα ήθελε να είναι με την οικογένειά του, με τα παιδιά του, σε ωραίες πόλεις. Δεν κυνήγησε ποτέ τα λεφτά. Ήταν παράδειγμα για όλους.

Πίστευε ότι αν δεν σου αρέσει η ζωή σου, δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι καλός στην δουλειά σου, δεν γίνεται να πάρεις το δώσεις το μάξιμουμ. Δεν γίνεται να μεγιστοποιήσεις τις δυνατότητές σου αν δεν είσαι χαρούμενος, ενώ πολύς κόσμος δίνει μεγαλύτερη αξία στην δουλειά του”.

Ο Μαριάνοβιτς από την πλευρά του απέδωσε τον απόλυτο φόρο τιμής όταν έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Αν δεν ήταν προπονητής μου, τότε δεν θα ήμουν στο NBA. Μου είπε να δουλέψω, να χτίσω την αυτοπεποίθησή μου και να μην τα παρατήσω ποτέ.

Και αυτός είχε κυνηγήσει τα όνειρά του. Ήταν ένας undersized σέντερ, αλλά πολύ δυνατός. Του είπαν να τα παρατήσει, αλλά αυτός δεν το έκανε. Δεν αγωνίστηκε στο NBA ως παίκτης, αλλά ήρθε ως προπονητής και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα. Δεν τα παράτησε ποτέ και αυτό ήταν που μου έμαθε. Να μην τα παρατάω ποτέ.

Είμαι πολύ λυπημένος. Πίστευα ότι θα το ξεπεράσει το πρόβλημα και απλώς θα του στείλω μήνυμα την άλλη μέρα να δω πώς είναι. Είμαι πολύ λυπημένος. Πάντα είχε ένα χαμόγελο για όλους, μία συμβουλή, μία θετική σκέψη”.

Προτεινόμενα Άρθρα