Τζιρόνα – Μπαρτσελόνα 73-84: Την… καθάρισε υπό το βλέμμα του Πάου Γκασόλ και κοιτάζει την «διαβολοβδομάδα»

από AllAboutARIS

Με οδηγό το δεύτερο ημίχρονο και τριάδα Μίροτιτς- Λαπροβίτολα-Γιοκουμπάιτις… όνειρο η Μπαρτσελόνα πέρασε από την έδρα της Τζιρόνα (73-84) υπό το βλέμμα του Πάου Γκασόλ και πλέον στρέφεται στην EuroLeague.
Η Μπαρτσελόνα φιλοξενήθηκε από την Τζιρόνα του Μαρκ Γκασόλ και υπό το βλέμμα του Πάου κατάφερε να πάρει τη νίκη με 73-84 για την 18η αγωνιστική της ACB. Ο θρύλος του ισπανικού μπάσκετ και του ΝΒΑ, βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αδερφό του, τον πρώην προπονητή του (Αΐτο Ρενέσες) και τον τέως συμπαίκτη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν ουσιαστικά από ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο με την Μπαρτσελόνα να ξεκινά το παιχνίδι με επιμέρους 12-22 για να οδηγήσει το σκορ και τους γηπεδούχους να απαντούν άμεσα με 24-13 έχοντας τους Τέιλορ και Φιγκέρας σε πρώτη γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο καλύφθηκε όπου απόσταση είχαν μεταξύ τους και οδηγήθηκαν στο ημίχρονο με το 36-35.

Οι «μπλαουγκράνα» επέστρεψαν και με ορμή από την περιφέρεια και 5/5 τρίποντα με Μίροτιτς, Λαπροβίτολα και Σατοράνσκι πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ (την ώρα που ο Γκασόλ κρατούσε την επίθεση της Τζιρόνα) και έμπαιναν με μεγαλύτερη ηρεμία στην τελική ευθεία. Εκεί ο Κολόμ άνοιξε το σκορ, όμως περισσότεροι παίκτες των φιλοξενούμενων μπήκαν στην εξίσωση και έδωσαν απόσταση ασφαλείας όσο το ρολόι κυλούσε προς το τέλος.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Λαπροβίτολα με 19 πόντους και 5 από τα συνολικά 11 τρίποντα των «μπλαουγκράνα», ο Μίροτιτς είχε 4 για 16 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Γιοκουμπάιτις σημείωσε 17 πόντους. Από την άλλη, ο Τέιλορ είχε 23 πόντους, ο Κολόμ σταμάτησε στους 12 με 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ο Γκασόλ είχε 9 με 5 ριμπάουντ.

Η Μπαρτσελόνα με αυτόν τον τρόπο περνάει μόνη πρώτη (τουλάχιστον προς το παρόν) στην κατάταξη και κοιτάζει την ερχόμενη εβδομάδα και την… διπλή υποχρέωση στην EuroLeague, ενώ η Τζιρόνα υποχώρησε στην 13η θέση.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 36-35, 53-62, 73-84

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X