EuroCup: «Το νέο όπλο του ΑΡΗ»

Με την επισημοποίηση της μεταγραφής του Άνταμ Μοκόκα στον ΑΡΗ «ασχολείται» η επίσημη ιστοσελίδα του EuroCup, σχολιάζοντας την μετακίνηση του Γάλλου στους Κιτρινόμαυρους.

«Ο ΑΡΗΣ προσθέτει τον MVP των τελικών του EuroCup, Άνταμ Μοκόκα», είναι ο τίτλος, ενώ στο σχετικό κείμενο τονίζονται τα εξής:

«Ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ένα ακόμη όπλο στο οπλοστάσιό του, υπογράφοντας τον swingman Άνταμ Μοκόκα με διετές συμβόλαιο.

Ο Μοκόκα (1,96 μέτρα, 28 ετών) εντάσσεται στην ομάδα του προπονητή Βασίλη Σπανούλη ως ο νυν πρωταθλητής του BKT EuroCup και ο MVP των Τελικών του EuroCup 2026, έχοντας οδηγήσει την Μπουργκ στο στέμμα τον Απρίλιο.

Την περασμένη σεζόν, ο Μοκόκα είχε μέσο όρο 12,3 πόντους, 5,0 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1,1 κλεψίματα. Ανέβασε τον ρυθμό του στα πλέι οφ του EuroCup, σκοράροντας τουλάχιστον 14 πόντους σε καθέναν από τους έξι αγώνες της Μπουργκ και σημειώνοντας 16,0 πόντους και 5,7 ριμπάουντ σε όλη τη διάρκεια της πλέι οφ.

Στους Τελικούς, ο Μοκόκα είχε 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ για ένα PIR 19 στη νίκη της Bourg με 60-72 εκτός έδρας επί της Μπεσίκτας. Στον δεύτερο αγώνα, με το σκορ ισόπαλο 71-71, ο Μοκόκα επιτέθηκε στο καλάθι για να σκοράρει το πρώτο καλάθι με 1,1 δευτερόλεπτα να απομένουν, προσφέροντας μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία της διοργάνωσης. Τελείωσε αυτόν τον αγώνα με 17 πόντους με 6/12 σουτ δύο πόντων και 10 ριμπάουντ, καταγράφοντας το πρώτο του double-double στο EuroCup στον 58ο αγώνα του στη διοργάνωση.

Η περασμένη σεζόν ήταν η τρίτη του Μοκόκα στο EuroCup, μετά από δύο σεζόν με την Κλουζ Ναπόκα, όπου βοήθησε την ομάδα να κερδίσει δύο συνεχόμενες φορές το πρωτάθλημα Ρουμανίας, να σηκώσει το Κύπελλο Ρουμανίας το 2025 και να φτάσει στα προημιτελικά σε κάθε μία από τις δύο σεζόν του εκεί.

Πριν ενταχθεί στην Κλουζ το 2023, ο Μοκόκα έπαιξε για την Umana Reyer Venice στην Ιταλία και, πριν από αυτό, για τους Σικάγο Μπουλς στο NBA και την θυγατρική τους ομάδα της G League, τους Windy City Bulls, καθώς και για τους Austin Spurs και την Oklahoma City Blue στην G League. Πέρασε επίσης χρόνο με την Mega Basket στη Σερβία, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του με την BCM Gravelines Dunkerque στην πατρίδα του, τη Γαλλία.

Ο Μοκόκα είναι μέλος της εθνικής ομάδας της Γαλλίας και είχε επιτυχίες σε επίπεδο νέων, βοηθώντας τη Γαλλία να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 του 2014 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του 2016.

NOVIBET ALLABOUTARIS TV: Build Up… φιλικό, Μιρ και τρεις κινήσεις πίσω (vid)
Προηγούμενο άρθρο NOVIBET ALLABOUTARIS TV: Build Up… φιλικό, Μιρ και τρεις κινήσεις πίσω (vid)