Το NBA Draft αλλάζει και μετατρέπεται σε διήμερο event

από AllAboutARIS

Το NBA Draft αλλάζει, ξεκινώντας από την φετινή διαδικασία. Όπως αποκάλυψε το ESPN, η λίγκα αποφάσισε ότι το NBA Draft θα είναι πλέον ένα διήμερο event και δεν θα κρατάει απλώς ένα βράδυ όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Το NBA Draft 2024 προγραμματίστηκε μάλιστα για το διήμερο 26-27 Ιουνίου. Αυτό που μένει για να ολοκληρωθεί η κίνηση είναι να το εγκρίνει η ένωση παικτών, κάτι που μοιάζει τυπικό.

Με βάση αυτά που έγιναν γνωστά, το πλάνο είναι να διεξάγεται ο πρώτος γύρος την πρώτη ημέρα και ο δεύτερος γύρος την επόμενη μέρα, δίνοντας έτσι περισσότερο χρόνο στις ομάδες τόσο για να αξιολογήσουν καλύτερα τους παίκτες, όσο και για να οργανώσουν την στρατηγική τους σε θέματα ανταλλαγών. Αρκετές ομάδες στο παρελθόν εξάλλου είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους επειδή ο δεύτερος γύρος του NBA Draft έμοιαζε… τυπικός και είχαν ελάχιστο χρόνο να κάνουν τις κινήσεις τους, ενώ συχνά δεν υπήρχε καν τηλεοπτική κάλυψη.

Την ίδια στιγμή βέβαια, ένα σημαντικός λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι… τηλεοπτικός, αφού συχνά τα δίκτυα που κάλυπταν την διαδικασία έκαναν παράπονο ότι κρατούσε πολλές ώρες (συνήθως κοντά στις 3 ώρες) και το πρόγραμμά τους έκανε “κοιλιά”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα